23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Specialproducerede dørgreb er efterspurgte

Carl F - en del af Sanistål og SG Rustfrit står bag helt unikke og specialproducerede dørgreb, som er særligt egnede til fængsler og psykiatriske hospitaler.

Sikkerheden er helt central, når der bygges fængsler og psykiatriske afdelinger, og det kan indimellem kræve, at der skal udvikles helt nye og unikke løsninger.

Det gjorde sig fx gældende, da Sanistål fik byggesagen for det nye statsfængsel på Falster.

”Når det handlede om beslag, dørgreb og langskilte til dørene, kunne vi ikke bruge hyldevarer, men måtte selv udvikle nogle specialprodukter, der opfyldte sikkerhedskravene fra bygherren og arkitekterne,” fortæller Per Albrechtsen, der er projektkonsulent i Carl F, som er en del af Sanistål.


Selvmordssikre dørgreb

Kravet til dørgrebene var bl.a., at de indsatte ikke skulle kunne begå selvmord ved at fastgøre en snor eller ledning til dørgrebet og dermed kunne  hænge sig i det. Derudover skulle dørene have særlige langskilte på hele 75 centimeter, der både skulle dække låsen ved dørgrebet og en lås længere oppe på døren, og langskiltene skulle monteres på en måde, der sikrede, at de indsatte ikke kunne gemme noget bag dem.

”Den slags selvmordssikre dørgreb findes ikke i Danmark. Derfor udviklede vi et greb i samarbejde med SG Rustfrit, som er en af vores mangeårige samarbejdspartnere,” fortæller Per Albrechtsen.
 
Dansk kvalitet

Hos SG Rustfrit er det maskinfabrikkens indehaver Thomas Glarborg, der har designet dørgrebet, som sælges igennem Sanistål.

”Det er spændende at løse den slags specialopgaver sammen med Sanistål. Det er vigtigt for mig at kunne levere et dansk kvalitetsprodukt, og det kan vi tilmed gøre til en konkurrencedygtig pris, når der ikke er flere led end os og Sanistål,” siger Thomas Glarborg.

Han udviklede dørgrebet på baggrund af krav fra bygherren og arkitekterne bag statsfængslet på Falster. Det unikke dørgreb blev efterfølgende godkendt af dem og er nu ved at blive monteret i bygningerne.


Efterspurgt dørgreb

Siden er det rygtedes blandt rådgivende ingeniører og arkitekter, at Sanistål og SG Rustfrit har udviklet et helt særligt dørgreb, og begge virksomheder har fået henvendelser fra interesserede kunder.

”Der bygges en del fængsler og psykiatriske afdelinger i disse år, som efterspørger dørgreb, der sikrer mod selvskade. Dem kan vi nu hjælpe, og det er vi også i fuld gang med. Vi har bl.a. også leveret dørgrebene til psykiatrisk afdeling i Vejle,” siger Per Albrechtsen.

Ahlsell Danmark
Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42997811
P nummer: 1003072200

Send til en kollega

0.047