23948sdkhjf
Del siden
Annonce

KK Metal leverer kæmpe lysekrone i messing

Den nordvestjyske metalvirksomhed, KK Metal P/S, er netop blevet færdig med en ordre på en lysekrone i messing, som måler intet mindre end 2,5 m i diameter og har en højde på 110 cm.

- Hos KK Metal får vi ofte forespørgsler på specialprodukter, men lysekronen hører nu til et af de unikke. Selvom der går rigtig mange mandetimer med sådan en opgave, så er det nu udfordrende for os alle, når sådan en ordre lander på vores bord, fortæller Emil Skriver Christensen, direktør og ejer af KK Metal, der i øvrigt oplyser, at det har taget 2 uger at fremstille lysekronen.

Lysekronen er fremstillet i messing, og som de fleste inden for branchen ved, så er det ikke altid uden udfordringer når messing skal bearbejdes.

- Messing er svært at arbejde med grundet materialets hårdhed og zinkindhold. Til udskæringen brugte vi laserskæring og selve sammenføjningen af de enkelte dele skete ved hjælp af TIG-svejsning med efterfølgende polering. Vores svejsere fik finpudset deres tekniske evner og med stor omhyggelighed blev lysekronen svejst sammen med de mange små fine lameller, som den store cirkel i lysekronen består af. Lysekronen er et godt bevis på, hvor dygtige folk vi har, og her ser vi virkelig resultatet af moderne maskiner og gammelt håndværk, fortæller Emil stolt.

Et smedeværksted forbinder vi ofte med sorte fingre, men da lysekronen skulle samles og gøres klar til forsendelse, måtte smedene trække bomuldshandskerne på, for at undgå fedtfingre på det blanke messing.

- Det er ikke hver dag, at smedene bliver bedt om at trække fløjlshandskerne på, men med det sarte messing var vi nødt til at passe på. Det bliver nemt ridset i fremstillingsprocessen, hvis vi ikke er omhyggelig og fedtfingre ses med det samme, fortæller Emil.

Lysekronen skal hænges op i et butikscenter på Sjælland.

KK Metal P/S
Tårnvej 61
7752 Snedsted
Thisted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK37841676
P nummer: 1021557648

Kontaktperson

CSC
Camilla Stenbryggen Christensen
Produktionsplanlægger
+45 21171379 cms@kk-metal.dk

Send til en kollega

0.062