23948sdkhjf

Afblæsning af partikler og spåner på plast.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Scanion ApS

Man kender problemet, der er støv og spåner på overfladen, man prøver at blæse det af med trykluft.

Men det hjælper ikke meget, for partiklerne og overfladen er ladet med statisk elektricitet, så de kommer bare tilbage igen, eller flytter hen på en anden del af overfladen.

Det er nødvendigt at ionisere luften, samtidig med at man blæser partiklerne væk.

Dette kan gøres på forskellige måder, men det kræver at der er ioner i luften til at neutralisere de statiske ladninger.

Ionisering sker ved elektriske udladninger i luften, hvorved der dannes ioner, der er ladninger i luften som kan neutralisere ladninger på materialer. Da der både er positive og negative ladninger på materialerne, skal der også være både positive og negative ioner i luften. Da disse ioner vil neutralisere sig selv i luften, er effekten afhængig af ladningen, ionkoncentrationen og afstanden mellem de positive og negative områder.

Man kan ionisere en hel arbejdsplads med langtrækkende ioniseringsanlæg, hvorefter man i det ioniserede område kan arbejde både med klude til aftørring og med luft.

Det mest almindelige til manuelt brug er en ionpistol, der kombinerer trykluft og ionisering.

Scanion ApS markedsfører en meget handy model, der ikke vejer meget og ligger godt i hånden. Den skal bare tilsluttes 230V og trykluft.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Scanion ApS

Skovgyden 16
5540 Ullerslev
Danmark
Scanion ApS

Send til en kollega

0.078