23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sjørring køber 100 % klimavenlig strøm fra danske vindmøller

Sjørring Maskinfabrik A/S, en førende producent af skovle til entreprenørmaskiner, har indgået en aftale med NRGi om at købe 100 % klimavenlig strøm fra danske vindmøller. Dette initiativ er en del af skovlproducentens bæredygtighedsstrategi, som fokuserer på at reducere virksomhedens CO2-aftryk og arbejde mod klimaneutralitet i 2040.

Strømmen er produceret af vedvarende energi fra danske vindmøller og er dækket af oprindelsesgarantier. Oprindelsesgarantierne sikrer, at den mængde strøm, virksomheden forbruger, er købt fra grønne energikilder og leveret til det danske elnet. Dermed er Sjørring garanteret, at deres energiforbrug stammer fra 100 % vedvarende energikilder.

Som en del af Terratech Group har Sjørring forpligtet sig til ambitiøse klimamål gennem Science Based Targets-initiativet (SBTi), som hjælper virksomheder med at sætte mål for at reducere drivhusgasudledninger i overensstemmelse med den nyeste klimavidenskab. Aftalen med NRGi er et skridt på vej mod at opnå en mere bæredygtig fremtid og understreger Sjørrings engagement i grøn energi og miljøansvar.

"Som virksomhed i stålindustrien har vi et særligt ansvar for at træffe grønne valg. Den klimavenlige strøm fra danske vindmøller er ét af vores bidrag til en mere bæredygtig fremtid," fortæller Klaus Kalstrup, administrerende direktør hos Sjørring Maskinfabrik.

Udover valget af den klimavenlige strøm kan det yderligere tilføjes, at Sjørring for nylig har indgået et nyt partnerskab med den svenske stålproducent SSAB for at minimere sin miljømæssige påvirkning og blive en del af overgangen til en fossilfri værdikæde. 

Den seneste bæredygtighedsrapport fra Terratech Group er endnu et bevis på skovl-virksomhedens klimaengagement. Her kan man læse, at Sjørring Maskinfabrik i 2023 igangsatte et projekt med Thisted kommune for at påbegynde overgangen fra naturgas til fjernvarme – et projekt, der adresserer Sjørrings største emissionskilde, der udgør omkring 70 % af virksomhedens produktionsrelaterede udledninger.

Læs mere om Sjørring Maskinfabriks bæredygtighedstiltag her

Sjørring
Sjørringvigvej 4
7700 Thisted
Thisted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73730317
P nummer: 1002410930

Kontaktperson

AK
Andreas Kjær
Head of Sales & Supply Chain
akj@sjorring.com

Send til en kollega

0.031