23948sdkhjf
Del siden
Annonce

3D-print af organer

Den nye teknologi med 3D-print af organkopier er et revolutionerende fremskridt inden for medicinsk forskning og behandling. Ved hjælp af avanceret 3D-printteknologi, bl.a. fra ViscoTec, kan læger og forskere nu skabe nøjagtige kopier af menneskelige organer, som kan bruges til en række formål, herunder medicinsk forskning, uddannelse og endda til erstatning for beskadigede organer.

En af de største fordele ved 3D-print af organkopier er, at det giver læger og forskere mulighed for at studere organerne på en helt ny måde. Ved at have en nøjagtig kopi af et organ kan de undersøge dets struktur og funktion i detaljer og få en bedre forståelse af, hvordan det fungerer. Dette kan være afgørende for udviklingen af nye behandlingsmetoder og medicin, da det kan hjælpe med at identificere årsagerne til sygdomme og finde mere effektive behandlinger.

Derudover kan 3D-print af organkopier også være til stor gavn for medicinsk uddannelse. Studerende og læger i træning kan bruge de 3D-printede organer til at øve sig i kirurgiske procedurer og andre medicinske teknikker, hvilket kan bidrage til at forbedre deres færdigheder og viden. Dette kan være særligt nyttigt, da det kan give dem mulighed for at øve sig på komplekse og sjældne tilfælde, som de måske ikke ellers ville have adgang til.

Endelig kan 3D-print af organkopier også åbne op for muligheden for at skabe erstatningsorganer til patienter, der har behov for en transplantation. Ved at bruge en patients eget DNA og celler til at skabe en nøjagtig kopi af et organ, kan læger potentielt producere et organ, som patientens krop ikke vil afvise. Dette kan være en stor fordel for patienter, der venter på en transplantation, da det kan reducere risikoen for afvisning og forbedre chancerne for succes.

I fremtiden kan 3D-print af organkopier have en enorm indvirkning på medicinsk praksis og patientbehandling. Det giver læger og forskere en enestående mulighed for at studere og forstå kroppen på en helt ny måde, og det kan potentielt redde liv og forbedre livskvaliteten for millioner af mennesker verden over. 

Hos ViscoTec er vi stolte af, at forskere, læger og medicinalvirksomheder verden over benytter vores teknologi og udstyr til disse komplekse processer. 

Spændende udvikling i medicinalindustrien

Udover at kunne 3D-printe organkopier, så bruges ViscoTec's 3D-printhoveder også hos fx Craft Health, hvor formålet er at samle en række forskelligt medicin i én pille, hvilket har en række fordele. Se mere om dette projekt i videoen her

Vil du vide mere? Kontakt ViscoTec Nordicinfo@viscotec-nordic.com eller ring  på +45 4582 8090.

ViscoTec - Perfekt doseret!
ViscoTec Pumpen- u. Dosiertechnik GmbH er en førende systemproducent inden for væsketeknologi: Fra ekstraktion og produktforberedelse til dosering af medium til højviskositetsmedier. Produktporteføljen dækker doserings- og påfyldningsapplikationer inden for bilindustrien, e-mobilitet, elektronikfremstilling, fødevareforarbejdning, rumfart, medicinsk teknologi, farmaceutisk og mange andre industrier.
Hovedkvarteret for den teknologiske markedsleder er i Bayern. Ud over et internationalt distributørnetværk har ViscoTec datterselskaber i USA, Kina, Singapore, Indien, Frankrig, Hong Kong og Danmark og beskæftiger omkring 340 medarbejdere verden over. I 2023 registrerede ViscoTec en global omsætning på 70 millioner euro.

OBS: Scanmaster ApS blev ved årsskiftet opkøbt af den tyske koncern ViscoTec, og skiftede i den forbindelse navn til ViscoTec Nordic

ViscoTec Nordic ApS
Svogerslev Hovedgade 48, 1
4000 Roskilde
Roskilde Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18075970
P nummer: 1001425362

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047