23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny polsk kvalitetschef vil i dialog med medarbejderne

Łukasz Grobelski er ny kvalitetschef på BSB Industrys fabrikker i Polen. Den 40-årige maskiningeniør går ind til opgaven med en stålsat ambition om at give kvaliteten et nøk opad fra et i forvejen højt niveau. Det vil han gøre ved at engagere hver enkelt medarbejder, for den perfekte kvalitet opnås kun gennem en fælles indsats.

Łukasz Grobelski har knap nok fået indstillet sin kontorstol, da vi møder ham til en snak om, hvordan han vil styrke kvalitetsafdelingen i Polen, hvor han 1. marts startede som ny QHSE-manager med base i Ciechocin. Titlen omfatter ansvar for kvalitet, arbejdsmiljø og miljø.

- Jeg har ansvaret for det i bred forstand, og særligt kvalitet er et område, som jeg føler mig godt rustet til, da jeg har arbejdet med kvalitet de sidste 10 år. Opstarten i BSB Industry har været god. Mine kolleger er venlige, og vi har allerede fået et fint samarbejde. De har sat mig godt ind i tingene, så jeg er klar til at tage fat på udfordringerne med at fastholde og forbedre for eksempel kvaliteten, siger Łukasz Grobelski.

Vi mødes om fejlene
Sammen med sine fire medarbejdere i den polske kvalitetsafdeling er Łukasz Grobelski kommet godt i gang i sin nye stilling, hvor han blandt andet har ansvaret for at teste de emner, der bliver produceret i Polen.

- Vi tester emnerne visuelt, laver målinger, foretager NDT-test af svejsninger og tjekker overfladen efter maling og galvanisering for at være helt sikre på, at vi leverer det aftalte produkt til kunden. Når emnet er blevet galvaniseret, malet eller metalliseret, tester vi også, at tykkelsen er, som den skal være, fortæller Łukasz Grobelski.

- De fejl, vi støder på, er ofte fejl, der kunne være undgået. Grunden kan være travlhed eller en procedure, som ikke er blevet overholdt. Når det sker, indkalder jeg de involverede medarbejdere til et møde, hvor vi sammen finder ud af, hvor og hvordan fejlen er opstået og finder løsninger, så vi minimerer antallet af afvigelser fremadrettet, forklarer kvalitetschefen.

En kultur med åbenhed
Łukasz Grobelski understreger, at mødet ikke går ud på at give en bestemt medarbejder skylden. Det er systemet, der skal justeres, så fejlen ikke gentages.

- Vi undgår selvfølgelig ikke afvigelser, for det er menneskeligt at fejle. Men det er vigtigt, at alle medarbejdere tager ansvar for at minimere fejl og fremme kvalitetskulturen. Det kræver et vågent øje, gode arbejdsinstruktioner, procedurer, rutiner samt en åbenhed i forhold til at tale om, hvad der kan gå galt og er gået galt, siger Łukasz Grobelski, der vil frembringe en ”ny” kultur i BSB Industrys polske afdelinger.

- Jeg går tilfreds hjem, når tingene lykkes ved at medarbejderne stiller spørgsmål og snakker sammen om udfordringerne. De skal være opmærksomme på at finde løsninger og forbedringer. Kvalitet skal rodfæstes hos den enkelte medarbejder og ikke kun være en sag for kvalitetsafdelingen, selvom vi prøver at være gode supervisere, understreger Łukasz Grobelski.

Styrken ligger i opgaverne
ISO-certificeringer og standarder er et andet arbejdsområde i BSB Industry, der fylder hos Łukasz Grobelski og hans stab. En del papirarbejde i forhold til arbejdsmiljø, miljø og kvalitet skal laves, så alt kan dokumenteres og garantere produkternes høje standard, og at processerne er i orden. Fabrikkerne er certificerede inden for alle tre områder.

- Jeg har erfaring fra lignende stillinger, og jeg har haft ansvaret for kvalitet og produktion i små og store projekter. Tidligere har jeg for eksempel været med til at levere en enkelt ståldel på 60 tons. I BSB Industry er vi ordreproducerende, så der er nye opgaver at forholde sig til hele tiden. Det er vores styrke, at vi har så stor erfaring med at begynde forfra hver gang, forklarer Łukasz Grobelski.

- For at blive ved med at være omstillingsparate til nye spændende opgaver skal vi blive ved med at forbedre vores processer. Inden jeg kom her, hørte jeg mange sige, at hvis der er noget, som er svært at lave, så skal man gå til BSB Industry. Det fortæller, at vi har ekspertisen og er dygtige til at finde løsninger. Vi kan være stolte, men vi skal have blik for at gøre tingene endnu bedre.

Nyder roen med familien
BSB Industrys QHSE-manager er uddannet maskiningeniør i Bydgoszcz, der ligger 50 kilometer fra Toruń. Hans store interesse er svejsning, og derfor har Łukasz Grobelski studeret videre inden for området. Efter at have boet forskellige steder i Polen flyttede han sammen med familien tilbage til området for 5 år siden.

- Vi bor i en lille landsby tæt på Toruń med et par hundrede indbyggere. Jeg nyder roen, og at det er et stille sted uden ret mange biler. Der ligger en skov tæt på, hvor jeg går tur med hunden, løber eller cykler. Jeg holder af at være sammen med min familie, som består af min kone, søn og datter, siger Łukasz Grobelski, der ikke er bange for at trække i arbejdstøjet og klare de praktiske udfordringer derhjemme.

- Jeg er nok lidt stædig og vil selv lave tingene, selvom jeg ikke altid ved, hvordan jeg gør. Så må jeg sætte mig ind i det. Jeg har lige lavet et hegn foran vores hus. Svejsningen havde jeg styr på, og kvaliteten er selvfølgelig i orden, men designet var en ny udfordring, som jeg måtte springe ud i, smiler Łukasz Grobelski.

BSB Industry A/S
Industrivej 7
6640 Lunderskov
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25631587
P nummer: 1007925006

Kontaktperson

Marianne McElheron
Head of QHSES & CBI
+45 92 15 08 83 mme@bsb-industry.com

Send til en kollega

0.029