23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Genbrug af plastikflasker med Busch vakuumpumper

Plastikaffald siver ud i vandet og forurener verdenshavene. Dyr dør af det eller æder små plastikstykker, og plastik ender med at komme ind i menneskefødekæden. En af Busch Vacuum Solutions’ kunder i USA producerer fibre til tekstilindustrien fra plastikflasker, der er smidt skødesløst ud i miljøet.

Der er mellem 100 og 142 millioner tons affald i verdenshavene. Det anslås, at der kommer ti millioner tons mere til hvert år. 75 % af dette affald består af plastik, som næsten ikke nedbrydes i havet. Når det langsomt nedbrydes, bliver det mindre og mindre. Partikler, der med tiden indtages som mikroplast af fisk, krebsdyr og andre skaldyr og dermed også kommer ind i menneskefødekæden. Det anslås, at 80 % af plastikaffaldet i havet oprindeligt blev blæst fra land til floder, søer og have. 

Siden 2007 har kunden hos Busch USA produceret fiber til tekstilindustrien af genbrugte plastikflasker. Plastflaskerne knuses, findeles, vaskes, smeltes og forarbejdes til granulat. Granulatet smeltes til en flydende polymer og ekstruderes gennem bittesmå åbninger i en spindedyse, hvilket skaber tekstilfibre som til sidst forarbejdes til garn.

Til dette formål anvender virksomheden R5 RA vakuumpumper fra Busch i to forskellige processer. Seks vakuumpumper anvendes i fire ekstruderlinjer, hvor hver linje anvender en til to vakuumpumper afhængigt af proceskravene. R5 vakuumpumperne bruges til afgasning gennem ekstruderingsprocessen. Dette hjælper med at fjerne enhver uønsket forurening, såsom luft eller damp, fra den smeltede plast og sikrer et ensartet produkt af høj kvalitet.

En anden del af produktionsprocessen anvender otte R5 RA vakuumpumper i to faststofpolymeriseringslinjer, der yderligere afgasser plastikpellets før den endelige ekstrudering. Polymerisering i fast form udføres ved høje temperaturer og nul iltniveauer med dybt vakuum. Processen fremmer yderligere tværbinding af polymererne, så der absorberes flere forbindelser mellem polymerkæderne. Dette resulterer i et produkt af højere kvalitet. 

Vil du læse flere spændende nyheder, interessante cases og udvide din horisont inden for vakuum, kan du skrive dig op til Buschs nyhedsbrev eller følge dem på LinkedIn.

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.047