23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Metode til at genanvende metalforurenet plast

IMAS siger tillykke til Redivivus Polymers og stifter Anders Munk, som har vundet den MADE Challenge, vi var med til at udforme tidligere i år. Forhåbentligt vil det demo-projekt, som følger med sejren, resultere i udviklingen af en sorteringsmetode, som vi kan bruge.

Ud af 30 interessetilkendegivelser og tre indsendte forslag var det Anders Munk og Redivivus Polymers fra Havndal, der vandt et MADE demonstrationsprojekt, hvor de skal teste en såkaldt Twin Screw Extruder. Maskinen sættes op og testes til at sortere metalforurenet plastaffald i to genanvendelige fraktioner: metalrester og plastpellets, som kan genanvendes i produktionen af nye plastprodukter.

Se Anders Munk fortælle om metoden

Endnu mere genanvendelse hos IMAS

”Det er et spændende projekt, som vi kommer til at følge nøje. Jeg håber demo-projektet vil resultere i en metode, som kan bruges til at sortere og genanvende endnu mere af vores affald,” siger IMAS’s administrerende direktør Allan Rasmussen.

”Vi sorterer og genanvender i forvejen rigtig mange fraktioner af vores affald. Bl.a. alt fraskær fra de emner, vi drejer og fræser, smøreolier, emballage og affald fra køkken og kontor. Hvis vi også kan genanvende metalforurenet plast, kommer vi til at sende endnu mindre affald til forbrænding,” tilføjer han.

Se IMAS beskrivelse af udfordringen

En MADE Challenge til fordel for bearbejdningsindustrien

Det er dog ikke kun IMAS, som vil få glæde af demo-projektet og en metode til genanvendelse af metalforurenet plast. For alle andre virksomheder inden for bearbejdningsindustrien sender også metalforurenet plast til forbrænding i dag. Dette er også baggrunden for det fokus, som MADE Challenge 2024 havde.

Dommerpanelet ved årets MADE Challenge bestod af Nigel Edmondson, CEO i MADE, Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, Peter Trillinsgaard, direktør for DI Produktion, Allan Rasmussen, adm. direktør i IMAS og bestyrelsesmedlem i Kjøbenhavns Smedelaug (KS) samt Lotte Bruun Jensen, CEO i Osvald jensen og bestyrelsesmedlem i KSL.

Om Made

MADE er en produktionsklynge (Manufacturing Academy of Denmark), som arbejder for at fremme forskning, innovation og uddannelse for at gøre Danmark til et stærkt produktionsland. Made har ca. 280 medlemmer. Formand i MADE er Ulrich Hedegaard Brorson fra Grundfos. Blandt MADE’s sponsorer er Industriens Fond, DI og EU.

IMAS A/S
Geminivej 4
2670 Greve
Greve Kommune
Danmark
CVR nummer: DK48248713
P nummer: 1001910957

Kontaktperson

AR

Send til en kollega

0.047