23948sdkhjf
Del siden
Annonce

2 anlæg og en KÆMPE besparelse!

Hvordan kan man som produktion slippe for store økonomiske udgifter og samtidigt sikre økonomisk fremskridt fremover?

Vald. Birn A/S har store omkostninger til energi og har samtidigt forpligtet sig til at skære i deres CO2 bidrag. Derfor er Technor blevet bedt om at hjælpe til at optimere deres produktion med henblik på at nedsætte energiforbruget. Dette skal samtidig forbedre arbejdsmiljøet ved at skabe mere stabile temperaturer i produktionslokalerne – både om sommeren og om vinteren. Der var samtidig udfordringer med udslip af støv fra et af deres ældre filtre, som betød store omkostninger til rengøring af biler og andet i området omkring fabrikken efter udslip.

Den tilbudte løsning går på varmegenvinding fra deres rum- og procesventilation og er delt op i 2 særskilte anlæg. Da kunden har løbende produktion, er anlæggene installeret på taget uden gene for kunden, og om kobling fra gamle til nye anlæg er foretaget over en weekend, så kunden helt har undgået nede-tid, og dermed undgået økonomisk tab. 

De to løsninger der gavner Birn bedst i forhold til energioptimering, varmegenvinding og den største økonomiske besparelse  i energiregnskabet er først et anlæg med dobbelt krydsveksler der er dimensioneret for 100.000 m3/h og har en virkningsgrad på over 89%. Det genvinder på afkastluften fra et filter der betjener deres produktionsmaskiner. Det er bestykket med højeffektive ventilatorer med EC motorer samt et større arrangement af flow, tryk og sensorik til måling af optagen effekt, som gør at performance for anlægget hele tiden kan følges tæt. 
Derudover et anlæg med recirkulering og krydsveksler som er dimensioneret for 87.000 m3/h og har en virkningsgrad på op mod 98% for recirkuleringsdelen.

Anlægget har endvidere en sekundær funktion som politifilter hvis der skulle opstå en lækage på det ældre filter. Det har efter opgaven betydet at der ikke længere forekommer udgifter til rengøring efter udslip.

Du kan læse mere og se flere billeder via vores case story som du finder lige her : https://www.technor.dk/cases/kunde/birn

 

 

Technor ApS
Sjællandsvej 22
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19962571
P nummer: 1004072010

Kontaktperson

MS
Mathias Sørensen
mhs@technor.dk

Send til en kollega

0.047