23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Transportemballageløsning til stort lithium-ion-batteri

Clip-Lok SimPak producerer specialtilpasset UN-godkendt emballage til lithiumbatterier til busser og andre køretøjer.


Clip-Lok SimPak er en dansk emballageproducent, der specialiserer sig i løsninger til professionelle. Blandt de forskellige emballageløsninger, som Clip-Lok SimPak har skabt, er envejs- og genanvendelige trækasser lavet af krydsfiner eller OSB, samlet med stålclips. Derudover leverer virksomheden også stålracks til bilindustrien, combikasser med stål, træ og tekstildele samt plastkasser til kritiske A-overflader. Clip-Lok SimPak designer emballage til bilindustrien og tilbyder skræddersyede løsninger til lithiumbatterier. 
"Vi er specialister i at skabe skræddersyede løsninger. Det betyder, at vi skaber emballageløsninger med fokus på ikke kun de specifikke produktmål, men også forsyningskæden. Denne tilgang gør det muligt for os at levere sikker, holdbar og omkostningseffektiv emballage samtidig med at optimere omkostningerne og sikkerheden i hele forsyningskæden," deler Katrine Skovbjerg, chef for produktudvikling hos Clip-Lok SimPak.
En af de seneste udviklede projekter hos Clip-Lok SimPak er transportemballage til et lithiumbatteri, der bruges i busser. Sagen krævede transport af et tungt 500 kg lithium-ion batteri.
Dette batteri kom med to konfigurationer: en opretstående position og en vandret/liggende placering på en palle. Med erkendelse af vigtigheden af pris, vægt og den ikke-metaliske egenskab; at være elektrisk isolerende, fremstod en krydsfinerløsning som det optimale valg. Mens batterier, der opfylder visse sikkerhedskriterier, måske ikke kræver UN-testet emballage, designede Clip-Lok SimPaks udviklingsteam emballage i overensstemmelse med UN 50D-standarden.
 
Denne standard beskriver store emballager lavet af krydsfiner, der sikrer maksimal beskyttelse under transport. Igennem designprocessen, krævedes der omhyggelighed fra design af en pallebund, der er i stand til sikkert at holde batteriet i begge konfigurationer, til at sikre, at den kunne modstå en krævende 1,2 meters faldtest. 
50D-testen fokuserer primært på faldtests på pallen i stedet for på låget. Med Clip-Lok SimPaks interne emballagetestning identificeres nødvendige forbedringer af emballageløsninger. Blandt de interne test, der udføres af Clip-Lok SimPak, er faldtests fra visse højder eller vinkler, og stablingstests. Disse tests hjælper med at identificere områder til forbedring af prototyper inde den endelige autoriserede test.
 
Et afgørende aspekt af testprocessen for emballageløsningen til lithiumbatteriet var at sikre, at batteriet forblev intakt, og kassen forblev tæt forseglet, selv efter at have været under betydeligt stress. En af de vigtigste innovationer var integrationen af bevidst svage områder, kendt som deformationszoner, i designet. Disse zoner fungerer som buffere, der absorberer de massive kræfter fra faldtests og forhindrer dem i at nå hovedkassen. Gennem adskillige designiterationer skabte Clip-Lok SimPak en optimeret løsning, der ikke kun bestod de strenge interne tests, men også fik godkendelse fra et UN-akkrediteret laboratorium.
 Clip-Lok SimPaks innovative løsning til transport af store lithium-ion-batterier sætter herved en ny standard i branchen. Ved at kombinere ekspertise, opfindsomhed og en forpligtelse til sikkerhed har Clip-Lok endnu engang demonstreret deres evne til at levere skræddersyede løsninger, der imødekommer kundernes skiftende behov. Mens transportkravene fortsætter med at udvikle sig, forbliver Clip-Lok SimPak førende inden for innovation og sikrer, at varer når deres destination sikkert og pålideligt.

Clip-Lok Simpak ApS
Solvang 25
3450 Allerød
Allerød Kommune
Danmark
CVR nummer: DK17406434
P nummer: 1001280855

Kontaktperson

AL
Anders Lassen
info@clip-lok.com

Send til en kollega

0.042