23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bæredygtighedsrapportering og pulverlakering SI-LAK Svendborg A/S

Bæredygtighedsrapportering hos SI-LAK Svendborg A/S var i starten et onde som krævede stor dokumentation af energiforbrug og beregning af CO2 udledning. Nu er der gået sport i at reducere energiforbruget.

Der er indført nye krav til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering fra 2024. De store virksomheder skal implementere det først og dernæst kommer de små og mellemstore virksomheder.  

Rapporteringen omhandler miljø og klima (E), sociale forhold (S) og virksomhedsledelse (G) – ESG.

Selvom SI-LAK Svendborg A/S hører under kategorien små- og mellemstore virksomheder (som først skal begynde rapportering fra 2026), så er SI-LAK allerede godt i gang.  

Der fokuseres i første omgang på delen med miljø og klima.  Med hjælp fra Erhvervshus Fyn har SI-LAK fået sat fokus på energioptimering, hvilken har resulteret i flere håndgribelige resultater.  Herunder reduktioner i vandforbrug, gasforbrug og elforbrug, hvilket er de helt essentielle nøgletal indenfor industrilakering, hvor der skal bruges store mængder energi.

”Selvom vi ikke er forpligtet til rapportering endnu, så vil størstedelen af vores kunder blive underlagt kravene enten direkte fra direktivet eller som krav fra de store virksomheder, som de arbejder for. Så når de skal rapportere på CO2 udledning pr. produkt, skal vi også kunne være med og rapportere om, hvor meget CO2 der udledes i vores proces med pulverlakering” siger direktør Jimmi Thomsen.  Så selvfølgelig skal vi kunne servicere dem med disse informationer, så vores kunder kan se, hvor meget CO2 som udledes på deres specifikke produkt.

Vi har udarbejdet klimaregnskab for de sidste par år og primo 2025 vil vi kunne gå ned og sige, hvor meget Co2, som SI-LAK udleder pr. malede antal m2.  

Det er en spændende proces, som har afledt store investeringer.  Der er bl.a. investereret i nyt ventilationssystem og nyt pulverkøkken, som giver bedre og hurtigere farveskift.

I begyndelsen opfattede vi det lidt som et nødvendigt ”onde” udtaler Jimmi Thomsen. Men efterhånden som vi har oplevet reduktion på samtlige parametre indenfor energi, så går der helt sport i det, og nu arbejder vi løbende med nye tiltag for at mindske vores energiforbrug og deraf CO2 udledning.

Se mere om pulverlakering hos SI-LAK Svendborg A/S

Si-Lak Svendborg A/S
Finlandsvej 7a
5700 Svendborg
Svendborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30597672
P nummer: 1013317018

Kontaktperson

JT
Jimmi Thomsen
Direktør
+0 +4529262055 jt@silak.dk

Send til en kollega

0.093