23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kan du genbruge robotter og CNC-maskiner?

Det kan du. Det er både godt for pengepungen og for miljøet, hvis du vælger at genbruge robotter eller CNC-maskiner i din produktion.

Det kan være en stor investering, hvis du skal købe en robot eller CNC-maskine til din produktion helt fra ny. Derfor kan du med fordel købe robotten eller CNC-maskinen brugt fra en anden virksomhed – eller genbruge én, som du allerede har stående i din produktion.

Her kan du læse om, hvad andre har valgt at gøre.

BoConcept – robot og CNC-maskine fra anden virksomhed
Hos BoConcept producerer de møbler. Da virksomheden skulle have et nyt anlæg til at producere bordplader, var det oplagt for dem at kigge på brugte maskiner.

Det blev til både en brugt CNC-maskine og en brugt robot fra Fanuc. Robotten tager fat i emnet og grovfræser det på en fræsespindel, hvorefter den lægger emnet over på CNC-maskinen, som fræser profiler på bordpladen. Når det er gjort, tager robotten igen fat i emnet og lægger det på en rullebane, som transporterer bordpladen ud fra anlægget.

Anlægget hos BoConcept blev installeret i 2021, men CNC-maskinen er fra 2001, mens robotten er fra 2008. Begge dele blev renoverede – CNC-maskinen blandt andet med en ny OSAI-styring og robtten med en ny griber – så de havde de bedste forudsætninger for at optimere produktionen hos BoConcept.

Saferoad – robot fra egen produktion
Tidligere blev vejskiltene fra Saferoad udskåret ved hjælpe af vandskæring på en såkaldt waterjet. Når pladerne havde fået folie på, blev de kørt via en rullebane hen til en robot, som løftede dem videre over til waterjetten.

Da virksomheden skulle optimere produktionen, valgte de at skifte waterjetten ud med en CNC-maskine. Men selve flowet fungerede upåklageligt til formålet, og der var derfor ingen grund til at udskifte robotten eller ændre på dens funktion.

Derfor blev robotten omprogrammeret, så den nu kan lægge plader over på CNC-maskinen i stedet.

CNC-maskinen har den fordel for Saferoad, at konturerne til skiltene kan placeres tættere. Dermed udnyttes pladsen bedre, og der er mindre spild.

Hvad skal du være opmærksom på?
Hvis du vælger at købe brugt robot eller CNC-maskine, skal du være opmærksom på, om robotten eller CNC-maskinen har været løbende og ordentligt vedligeholdt og serviceret.

Robotter og CNC-maskiner kan holde mange år, men god service er en vigtig forudsætning for, at de fungerer optimalt gennem hele deres levetid.

På samme måde skal du være opmærksom på selv at servicere og vedligeholde robotten eller CNC-maskinen, når du først har købt den og fået den ind i din produktion. Hvis du gør det, er det ingen hindring, at robotten eller CNC-maskinen allerede har flere år på bagen, inden du tager dem i brug.

Og så skal du huske, at robotten eller CNC-maskinen altid vil skulle omprogrammeres, så den passer til din produktion og de eventuelle maskiner, der ellers er i flowet. Også hvis det er en robot eller maskine, du allerede har i virksomheden.

Hvis du vil være sikker på, at din robot eller CNC-maskine altid får den korrekte og optimale service, kan du overveje at tilkøbe en serviceaftale. På den måde er du garanteret løbende vedligehold samt nem adgang til serviceteknikere, hvis der pludselig opstår fejl på robotten eller maskinen. Alle Gibotechs serviceteknikere er specialiserede i automation og har derfor indgående kendskab til både robotter og CNC-maskiner.

Hvis du vil vide mere om service og vedligeholdelse – også robotter og CNC-maskiner, du allerede har i din produktion, kan du kontakte Gibotechs serviceafdeling på mail service@gibotech.dk.

Hvis du vil høre mere om dine muligheder inden for robotter og CNC-maskiner, kan du kontakte Henrik G. Thomsen - Product Manager, CNC - på mail hgt@gibotech.dk eller telefon 2066 3518.

Vil du være opdateret på det nyeste inden for CNC-maskiner og andre automationsløsninger til industrien? Så skal du tilmelde dig Gibotechs nyhedsbrev her.

Husk også at følge os på Facebook og LinkedIn.

GIBOTECH A/S
Datavej 15
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70760312
P nummer: 1002328137

Kontaktperson

Send til en kollega

0.032