23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fire gode grunde til at bytte metal og stål ud med teknisk plast

Når det kommer til industrielle komponenter, har metal og stål traditionelt været det foretrukne valg. Men i dag vinder plastmaterialer mere frem, da teknisk plast (konstruktionsplast) rummer mange fordele, der kan være mere velegnede til netop din konstruktion – selv ved de mest krævende opgaver.

Teknisk plast dækker over en gruppe af plastmaterialer, der oftest anvendes til emner og konstruktioner, som stiller højere krav til tekniske og kemiske egenskaber. Derfor bliver disse plasttyper oftere og oftere anvendt som et konstruktionsmateriale inden for forskellige industrier – og det er der gode grunde til. Lad os dykke ned fire af de grunde, som gør det fordelagtigt at konvertere fra metal og stål til teknisk plast.

 

1. Lettere end de fleste

Sammenligner man metal og stål med teknisk plast, er plasttyperne betydelig lettere. Det er med til at lette processer, såsom montering og rengøring, mens det også normalt betyder mindre belastning og slid på maskiner, udstyr eller lignende, der benytter disse materialer. Dertil gør den lave vægtfylde det også er lettere at transportere og håndtere sammenlignet med tilsvarende produkter fremstillet af metal. 

 

2. Mester mod korrosion

Metal og stål er kendt for deres tendens til at ruste og korrodere over tid, især i udsatte eller aggressive miljøer og endda ved kraftig rengøring. Korrosion kan gradvist nedbryde metallet og forringe dets strukturelle integritet, som kan føre til svækkelse af komponenten og muligt nedbrud, produktionsstop og behov for udskiftning af komponenten.

 

Teknisk plast ruster derimod ikke, mens mange af materialerne har en fantastisk kemikaliebestandighed oveni. Det gør det ideelt til anvendelser, der kræver langvarig holdbarhed og pålidelighed i selv de mest udsatte forhold og intense rengøringsprocesser. 

 

3. Selvsmørende komponenter

I modsætning til metal- og stålkomponenter, der ofte kræver regelmæssig smøring for at opretholde deres bevægelse og forhindre slid, er teknisk plast er kendt for sine selvsmørende egenskaber. Det betyder, at de har en lav friktion og kan reducere slid og friktion mellem bevægelige dele, hvilket forbedrer deres levetid og selve ydeevnen. 

 

4. Dæmpning af produktionsstøj:

Har din produktion en decibeloverbelastning? Metal- og stålelementer kan ofte være støjende og vibrationsskabende under drift. Her kommer teknisk plast til undsætning med sin støjdæmpende evne. Teknisk plast har tendens til at absorbere og dæmpe vibrationer bedre end metal og stål. Dette kan reducere den mængde støj, der genereres af maskiner og udstyr under drift, da mindre vibrationer overføres til omgivelserne.

 

Rette sparringspartner til transformationen

Er du i tvivl om, at dine emner kan konverteres til plast? Hos Induflex er vi specialister i konvertering fra metal og stål til teknisk plast. Vi har allerede hjulpet mange af vores kunder med at konvertere deres komponenter og hjælpe dem med at udnytte de mange fordele ved at anvende plast til konstruktioner. Kontakt vores specialister og lad os guide dig i valget af det rette materiale til din komponent og konstruktion, hvorefter vi skaffer materialet og producerer emnet på den mest optimale måde.

Induflex A/S
Hagensvej 25
9530 Støvring
Rebild Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12828195
P nummer: 1000452351

Kontaktperson

RH
Rasmus Hosbond
Salgschef
rh@induflex.dk

Send til en kollega

0.031