23948sdkhjf
Del siden
Annonce

TIG robot svejsning, Med eller uden tråd.

Automatisering af ​​TIG-svejsning giver mange fordele: Reduceret manuelt arbejde, en ensartet og højere kvalitet og et markant mindre behov for at søge efter dygtige svejsere. Der er dog vigtige hensyn at tage.

Udløber
13. september 2025

1. Præcis robotprogrammering er afgørende for TIG-processen.

Selvom en svejserobot danner grundlaget for svejseprocessen, forbliver kvaliteten afhængig af programmøren. For eksempel er en TIG-svejsning mindre end en MIG-svejsning, hvilket gør det mere udfordrende at kompensere for en manglende tolerance og kræver mere præcis programmering. Programmører skal overveje parametre såsom afstanden mellem wolframelektroden og svejsebassinet og mellem wolframelektroden og fyldmaterialet. Erfarne programmører med viden om TIG-svejsning er nødvendige for at opsætte disse aspekter (og mere) korrekt.

2. Din svejserobot skal udskifte wolframspidsen i tide.

Skarpheden af ​​wolframelektroden påvirker stabiliteten af ​​buen og derfor den overordnede kvalitet af svejsningen. Hvor ofte du skal skifte elektroden, og hvad der udgør en god margin, afhænger blandt andet af kvaliteten af ​​grundmaterialet. Derudover kan en startprocesmulighed, hvor wolframelektroden ikke behøver at tage kontakt, reducere risikoen for slid. Kombineret med automatiseret wolframudveksling, såsom Valk Weldings egenudviklede wolframelektrodeudvekslingssystem (TEES) , er stabiliteten og kvaliteten af ​​svejsningen velholdt.
 
 
3. Svejserobotter tilbyder kontinuerlig trådfremføring.

Robotter tilføjer materiale hurtigere end manuelle svejsere, hvilket eliminerer synlige TIG-dråbemønstre. Panasonic svejserobotter tilbyder dog en indstilling til at bevare det klassiske TIG-mønster, hvis det ønskes. Den unikke position af trådmotoren, endda integreret i brænderen med Valk Weldings Servo-Pull brænder , muliggør også en mere stabil trådfremføring. Denne position forenkler programmeringsprocessen, da der ikke er nogen svejsetrådsslæk i den meget korte trådforing.

4. TIG-svejsning tager tid, selv på en robot.

Både manuel og automatiseret TIG-svejsning kræver mere tid end MIG-varianten, og programmeringsprocessen kræver også mere opmærksomhed. På den anden side er den resulterende kvalitet på robotten utrolig høj og ensartet, og det vil dine konkurrenter også se.
  
5. Operatører skal fortsætte med at øve sig med robotten.

Efter en intern uddannelse hos Valk Welding kan robotoperatører begynde at arbejde med online eller offline programmering på egen hånd. Og selvom træning bestemt giver et solidt fundament, er fortsat praksis afgørende for at opretholde færdigheder, effektivitet og kvalitet. Så kom i gang med programmering og forbliv engageret med din nye svejserobot til enhver tid.

6. Et langsigtet partnerskab med din robotintegrator er afgørende.

Automatisering af TIG-svejsning er helt klart en proces, der kræver yderligere færdigheder. En erfaren robotintegrator med hurtig, personlig service spiller en vigtig rolle for at opnå produktionssucces. Valk Welding tilbyder pålidelige Panasonic-svejserobotter, der er i stand til både flydende og koldtråds-TIG-svejsning og har et team af dygtige TIG-robotprogrammører til at hjælpe dig i programmeringsprocessen. Vores team har erfaring med DTPS, Panasonics egen programmeringssoftware, der sikrer en unik sømløs integration med Panasonic svejserobotten.

Har du brug for hjælp eller rådgivning til at automatisere din TIG-svejseproduktion?

Kontakt os på info@valkwelding.com for mere information.

Valk Welding DK A/S
Korsholm Allé 14
5500 Middelfart
Middelfart Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31762561
P nummer: 1014751064

Kontaktperson

Send til en kollega

0.034