23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Et styks specialkonstrueret AFIS-tårn til Nuuks nye internationale lufthavn er nu færdigmonteret

DS Stålkonstruktions montørteam var på ægte vinterarbejde i januar, hvor de tog fat på monteringen af stålkonstruktionen til et AFIS-tårn ved Nuuks nye internationale lufthavn. Lufthavnen forventes at få en vigtig indflydelse på byens udvikling og fx åbne dørene for flere turister pga. internationale flyafgange.

Hos DS Stålkonstruktion er vi stolte over at have ledet projektering, produktion og montage af stålet til dette vigtige tårn. Vi har fokus på at skræddersy vores konstruktioner efter kundens behov, og vores specialafdeling er særligt dygtig til at tackle komplekse udfordringer som dem, der opstod ved opførelsen af AFIS-tårnet – heriblandt dets femkantede top og unikke struktur.
 
Monteringen af AFIS-tårnet begyndte straks efter årsskiftet og tog under 3 uger. Processen var ekstra udfordrende på grund af det barske, grønlandske vejr, men vores dygtige montører lod sig ikke stoppe af hverken sne, tåge eller frost. Selv når udstyret stod snedækket, fortsatte arbejdet ufortrødent, og nu kan vi med stolthed præsentere det færdige projekt.
 
Tidligere har vi leveret og monteret stålkonstruktioner til både en terminalbygning og en servicebygning som en del af lufthavnsprojektet. Terminalbygningen, der dækker hele 7.200 kvadratmeter, og servicebygningen, der er dedikeret til køretøjer og udstyr og strækker sig over 3.200 kvadratmeter. På DS Stålkonstruktions hjemmeside kan du se billeder og video fra monteringen af terminalbygningen.
 
MT Højgaard Grønland ApS, hovedentreprenøren bag dette omfattende projekt, sikrede sig byggekontrakten til Nuuks lufthavn i 2021. Lufthavnen ejes af Kalaallit Airports A/S, som siden 2016 har været involveret i udviklingen af flere lufthavne i Grønland, der er designet til at imødekomme internationale flyvninger. Den nye lufthavn i Nuuk forventes at kunne håndtere 400 ankomster og 400 afgange samtidigt og forventes at åbne dørene den 28. november 2024.
 
Se flere spændende specialprojekter:

Kontakt afdelingschef for specialafdelingen Simon Stensøe Sterndorff på sss@ds-staal.dk.

DS Stålkonstruktion A/S
Samsøvej 2
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25130979
P nummer: 1001799816

Kontaktperson

SSS
Simon Stensøe Sterndorff
sss@ds-staal.dk

Send til en kollega

0.087