23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gibotech har jubilæum - 40 år med robotter og automation

Gibotech kan i år fejre 40-års jubilæum. Virksomheden har bevæget sig fra at være en mindre virksomhed, der solgte CNC-maskiner til at være én af Danmarks førende automationsvirksomheder, der også leverer ud over Danmarks grænser.

I produktionshallen hos Gibotech findes der opstillinger af automationsløsninger, der skal leveres til en større dansk industrivirksomhed samt til supersygehuset Nyt OUH. Lastbiler har netop kørt udstyr fra virksomheden og ned til Tyskland, hvor installationen af en automatiseret varemodtagelse skal til at gå i gang. Og rundt om Danmark er der gang i serviceringen af både CNC-maskiner og automationsløsninger.

I resten af virksomheden arbejdes der på at få de næste projekter godt i hus. Lige fra salget af projektet, til den tekniske konstruktion, projektledelse, indkøb af materiale og komponenter – og alt derimellem.

Fra træ til robotter

Der sælges selvfølgelig stadig CNC-maskiner, men automationsløsninger til industrivirksomheder og hospitalerne fylder også i ordrebogen. Det er særligt automationsløsninger, der i dag er årsagen til, at Gibotech efter 40 år stadig står stærkt i automationsbranchen.

”Jeg tror ikke, at Poul Fuglsang havde regnet med, at Gibotech ville være her i dag, da han startede virksomheden for 40 år siden. Dengang solgte vi udelukkende CNC-maskiner primært til træindustrien. Det udvidede vi til også at omfatte automationsløsninger til hele industrien. I 2010 fik vi så foden indenfor hos hospitalerne med den første automatiserede sterilcentral. Og siden er det gået rigtig stærkt,” fortæller Henrik Danevig-Anker, CEO hos Gibotech.

Ros til medarbejderne

Det giver sig selv, at når man både skal sælge CNC-maskiner og udvikle og installere automationsløsninger til hospitaler og industrivirksomheder, så bliver medarbejdertallet nødt til at justeres op løbende.

I 2013 var der 23 medarbejdere i Gibotech. Det tal er i 2024 steget til over 180 medarbejdere. De sidder med hvert deres fagområde, som bidrager til det samlede projekt. Derfor har Gibotech også alle kompetencer til at lave en automationsløsning in-house. Noget, som er en styrke, når projekter skal sælges til nye kunder.

”Der er ingen tvivl om, at en rigtig stor grund til den succes, Gibotech har oplevet, er vores dedikerede medarbejdere. De er specialiserede inden for deres specifikke felt, og vi kan ikke undvære nogen af dem. Der bliver altid lagt stort engagement i vores projekter, så de lever op til de forventninger, kunden har. Det sætter både jeg og vores kunder stor pris på,” siger Henrik Danevig-Anker.

Når man kigger på tidsplanerne for de projekter, som Gibotech lige nu er i gang med at udvikle, så strækker mange af dem sig flere år frem.

Så hvis udviklingen fortsætter, står Gibotech endnu stærkere i den globale automationsbranche om 10 år, når der kan fejres 50-års jubilæum i virksomheden.

GIBOTECH A/S
Datavej 15
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70760312
P nummer: 1002328137

Kontaktperson

MDB
Maria Duerlund Bergholm
Marketingkoordinator
+45 20663520 madb@gibotech.dk

Send til en kollega

0.062