23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvordan intuitiv strukturel analyse af rørledninger fremmer sikre og effektive projekter

Gennem historien har anlægsfejl som Flixborough-katastrofen fremhævet behovet for nøjagtig rørspændingsanalyse. CAESAR II®-softwaren adresserer dette ved at muliggøre detaljeret analyse af termiske effekter og vibrationer i rørdesign. Ved at overholde udviklende rørkoder som ASME B31.1 og B31.3 sikrer den sikkerhed og effektivitet i designet, idet den tager højde for forskellige spændingstyper. CAESAR II kombinerer opdaterede kodekrav og brugervenlige funktioner, essentielle for at skabe pålidelige og omkostningseffektive rørsystemer.

Sikkerhed gennem nøjagtighed: Der er observeret et betydeligt antal fejl i anlæg gennem historien. 
  
Et eksempel er Flixborough-katastrofen, forårsaget af manglende opmærksomhed på strukturanalysen af rørsystemet. I stedet for en reaktor blev en bypass-linje tilsluttet. Fleksibilitetsanalysen af rør med allerede installeret ekspansionsbælg blev ikke udført ved hjælp af de passende strukturanalysekontroller, hvilket resulterede i en lækage og katastrofe. 
  
Nem løsning 
  
For at undgå en situation som Flixborough har organisationer brug for en førende brancheløsning for at hjælpe dem med nøjagtig, effektiv rørspændingsanalyse. CAESAR II® hjælper ingeniører med at bestemme termiske effekter, termiske/tvangscyklusser/vibrationer og andre overvejelser, som er afgørende for designet af et rørsystem. 
  
Rør, der synes at være nøjagtigt bygget baseret på deres oprindelige trykdesign og understøttende konstruktion, vil opføre sig meget anderledes under temperaturer med vibrationseffekter; dette aspekt er kritisk, når man overvejer systemets endelige arbejdsevne. Et stift rørsystem kan ikke rumme selv mindre termiske ekspansionsforskydninger, hvilket kan resultere i massive termiske ekspansionspændinger og lækager. I virksomhedssprog er det mange penge spildt på genarbejde eller oprydning. 
  
Information og indsigt 
  
Rørkoder som ASME B31.1 og B31.3 fokuserer på disse karakteristika og fortsætter med at udvikle sig for at forbedre sikkerheden ved at præsentere nye spændingsberegningmetoder og bestemme de tilladte spændinger for sådanne fejltilstande. Koder opdateres som respons på nye materialer, læring, feedback og brancheerfaringer. I CAESAR II's seneste udgivelse, version 13, er der nu otte sådanne nye rørkodeudgaver tilgængelige at anvende og bruge. 
  
Et materials tilladte udbyttespænding falder, når det varmes op, hvilket er et kendt faktum. Ligeledes falder de tilladte vedvarende spændinger af et materiale, når temperaturen stiger. 
  
Ved denne høje temperatur kan det tilladte ekspansionsspændingsområde overstige materialets tilladte udbyttespænding. Rør, som tidligere er blevet komprimeret, skal overvinde dette, før de går ind i spænding. Dette er kendt som elastisk nedbrydning og forekommer i kompressions- til spændingsområdet og holder spændingerne inden for materialets elastiske grænser, hvilket gør det muligt at give mere tilladte end udbytte. 
  
Vedvarende og lejlighedsvis spænding er eksempler på primær spænding. Når udbøjningen øges, øges også spændingen. Sekundære termiske ekspansionspændinger reduceres derimod, når ekspansionsudbøjningen får lov til at vokse uden at anvende begrænsninger eller støtter. 
  
Rørkoderne som ASME B31.1 & B31.3 angiver forskellige tilladte grænser for disse forskellige typer af spændinger. Alle disse spændinger skal være inden for kodens tilladte grænser. 
  
Mulige udfald og risici 
  
Overdreven fleksibilitet kan være skadelig. Det kræver mere materiale, plads og vedligeholdelse og er modtagelig for vibration. Sådan rør har en lavere naturlig frekvens og kan let resonere med enhver kilde til vibration, uanset om den er ekstern, som roterende udstyr, eller intern, som trykpul 
  
ser. En sådan overdreven fleksibilitet kan resultere i, at rør har en kortere levetid end tilsigtet, hvilket resulterer i potentiel nedbrud, nedetid, skader og yderligere reparationsomkostninger. 
  
Løsning 
  
Så meget afhænger af kombinationen af specifikationer og miljøforhold i og omkring rørledninger. Ved at bruge disse indsigter til at undersøge ethvert rørsystem hjælper det med at forudsige fejl og bistå i opbygningen af sikre, effektive projekter. 
  
CAESAR II tager alle disse inputs i betragtning og beregner rørspændinger, som derefter sammenlignes med det tilladte for at bestemme fejl. Den seneste direkte integration af ASME B31J Stress Intensification Factors (SIF'er) & Tees hjælper med at anvende den fleksibilitet, der er forbundet med det i rørsystemet. Løsningen tilbyder en omfattende løsning for rørspænding og fleksibilitetsanalyse i alle miljøer, herunder begravet, på land, offshore og undersøisk. Programmet er let at forstå og bruge, hvilket gør det ideelt til brugere, der kræver en hurtig opstart og tillid til deres sikkerhedskodeberegninger. 
  
CAESAR II er markedsleder og den mest respekterede software til at opfylde kodekonstruktionskrav. Dets nye opdateringer inkluderer de seneste rørkodeudgaver, samt B31J, og en overflod af forskellige inputfelter, der kan rumme et bredt spektrum af designkrav. Det har en brugervenlig belastningssagredaktør og omfattende, brugervenlig rapportering. 
  
Tilmeld dig Reducing Risk with Essential ASME Code Updates in CAESAR II og lær, hvordan du kan skabe sikre, nemme at vedligeholde og omkostningseffektive rørdesign! 

Hexagon Manufacturing Intelligence AB
Filargatan 3
632 29 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
CVR nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Send til en kollega

0.094