23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ViscoTec i endnu et Mars-projekt

Dispensere fra ViscoTec’s VHD-serie garanterer de fineste nuancer i smagen i giganten Mars' chokolader

  • Mars doserer tilsætningsstoffer til chokolade med dispensere fra ViscoTec's VHD-serie.
  • Meget små mængder på mindre end 1 ml/min doseres via rør.
  • Der kræves kun et lavt investeringsbudget, da der ikke er behov for en flowmåler.

Nougat, mørk, hasselnød, marcipan, karamel eller pebermynte: Der er praktisk talt ingen ende på de smagsvariationer, du kan skabe i chokolade. En af de mest kendte producenter er konfekturegiganten Mars.

Det vigtigste aktiv ved dette traditionelle mærke? Kvalitet.

Og at opretholde denne forpligtelse til kvalitet er en særlig udfordrende opgave i lyset af de involverede 24/7 produktionsprocesser, da tilsætningsstoffer såsom emulgatorer, smagsstoffer eller mælkefedt skal tilsættes kontinuerligt i minimale mængder.

Mars har for nylig åbnet en ny produktionslinje i Egypten – og har endnu en gang sat sin lid til ViscoTec's doseringsekspertise. På denne nye linje doseres tilsætningsstoffer i en rørledning ved hjælp af en VHD Hygienic Dispenser. I dette tilfælde har MARS koblet doseringssystemet til det overordnede styresystem.

Mars er af flere årsager afhængig af egenskaberne ved vores VHD Hygienic Dispenser og det kompakte doseringssystem:

For det første kan der doseres minimale mængder på mindre end 1 ml/min i rørledningerne. For det andet garanterer den tekniske opsætning og det endeløse stempelprincip en kontinuerlig volumetrisk dispensering.

Mars foretrækker disse doseringsapplikationer på grund af de progressive hulrumspumper, der – i sammenligning med andre løsninger til in-line dosering – ikke kræver høje hastigheder for trykopbygningen med lavviskositetsmedier, og også da antallet af omdrejninger er direkte proportional med den udledte mængde af tilsætningsstofferne.

Doseringssystemet fra ViscoTec giver derfor mulighed for præcis yderligere dosering af smagsstoffer, mælkefedt og andre ingredienser, selv med svingende tryk i chokoladens hovedlinje.

Der er yderligere en relevant fordel for fødevarevirksomheden: Doseringssystemet kan opvarmes via et sleeve, som gør det muligt i første omgang at dosere mælkefedt, der erfaringsmæssigt bliver fast ved stuetemperatur. En anden fordel: Mars har ikke behov for yderligere flowmålere – hvilket giver et betydeligt lavere investeringsbudget, når flere chokoladelinjer er i drift.

Ingeniørerne hos ViscoTec var i stand til at etablere Mars-projektet i Egypten på knap to måneder, fra ordren til den endelige levering. Implementeringen og idriftsættelsen blev udført af selskabet selv. Kunder har altid mulighed for at anskaffe sig doseringssystemet som en "plug & play" løsning, eller kan alternativt trække på støtte fra ViscoTec til integration og idriftsættelse.

For producenter som Mars, samt andre producenter i fødevareindustrien, der producerer med stoffer som olier eller fedtstoffer, er ViscoTec's doseringssystemer og VHD Hygienic Dispenser påberåbt som fremtidssikrede løsninger, da de garanterer præcision uden at gå på kompromis mht. fleksibilitet. Pumpernes egenskaber giver udviklingsafdelinger og produktionsmedarbejdere i fødevaresektoren maksimal frihed – for eksempel med hensyn til den potentielle tilpasning af en given opskrift. ViscoTec-doseringssystemet forbliver processtabilt, selv med skiftende viskositeter.

Takket være mangfoldigheden af ​​disse egenskaber er doseringssystemer med dispensere fra VHD-serien optimale løsninger til fødevareindustrien såvel som for den farmaceutiske sektor og kosmetikfremstilling. Alle disse sektorer kræver løsninger til at dosere minimale mængder af en ekstremt bred vifte af medier i rørledninger eller ekstrudere – til det højeste niveau af præcision og samtidig med at de højeste hygiejniske standarder overholdes.

Vil du vide mere? Kontakt ViscoTec Nordic i dag på info@viscotec-nordic.com eller ring til os på 4582 8090

ViscoTec - Perfekt doseret!
ViscoTec Pumpen- u. Dosiertechnik GmbH er en førende systemproducent inden for væsketeknologi: Fra ekstraktion og produktforberedelse til dosering af medium til højviskositetsmedier. Produktporteføljen dækker doserings- og påfyldningsapplikationer inden for bilindustrien, e-mobilitet, elektronikfremstilling, fødevareforarbejdning, rumfart, medicinsk teknologi, farmaceutisk og mange andre industrier.
Hovedkvarteret for den teknologiske markedsleder er i Bayern. Ud over et internationalt distributørnetværk har ViscoTec datterselskaber i USA, Kina, Singapore, Indien, Frankrig, Hong Kong og Danmark og beskæftiger omkring 340 medarbejdere verden over. I 2023 registrerede ViscoTec en global omsætning på 70 millioner euro.

ViscoTec Nordic ApS
Svogerslev Hovedgade 48, 1
4000 Roskilde
Roskilde Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18075970
P nummer: 1001425362

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078