23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny kvalitet til skrubdrejning i stål med høj tilspænding

GC4405-kvaliteten er designet til store spånvolumener

Sandvik Coromant, der er specialist i skærende værktøjer og værktøjssystemer, introducerer en ny kvalitet i deres nye generation af værktøjer til drejning i stål. GC4405-kvaliteten er førstevalget til store spånvolumener under stabile forhold, især ved bearbejdning af hårdere ståltyper. Muligheden for tørbearbejdning af blødere ståltyper åbner op for mere bæredygtig bearbejdning. 

Sandvik Coromant har for nylig introduceret GC4425- og GC4415-kvaliteten til drejning i stål. Den nye generation af kvaliteter er blevet videreudviklet på alle punkter og giver i gennemsnit 25 % længere værktøjslevetid sammenlignet med de tidligere kvaliteter.

"Med introduktionen af GC4405 præsenterer vi et supplement til rækken af kvaliteter til drejning i stål inden for skrubbearbejdningsområdet med høj tilspænding", fortæller Torbjörn Ågren, Product Application Specialist hos Sandvik Coromant. "Vi tilstræber at gøre det så nemt som muligt at vælge og anvende den korrekte kvalitet til den specifikke applikation." GC4425-kvaliteten giver god slidstyrke, varmebestandighed og sejhed i mange forskellige applikationer, og GC4415-kvaliteten er et godt supplement til GC4425 i form af bedre performance, når der stilles krav til større varmebestandighed. GC4405 bør anvendes for at opnå produktivitetsoptimering med høj tilspænding og høj spånvolumen under stabile forhold, hvor der stilles høje krav til modstandsdygtighed over for plastisk deformation. 

Nogle af de egenskaber, den nye kvalitet kan tilbyde, er et nyt hårdmetalsubstrat med optimeret mikrostruktur, som vil reducere den plastiske deformation i applikationer med høj tilspænding. Den markante stigning i modstandsdygtigheden mod plastisk deformation giver et væsentligt større applikationsområde, der nu også omfatter hårdere ståltyper, og højere produktivitet sammenlignet med den eksisterende GC4305-kvalitet. 

Den nye GC4405-kvalitet har anden generations Inveio®-belægning, og teknologien bag denne nye belægningsversion er udviklet målrettet for at bekæmpe grubeslid, der ellers ofte opstår i P05-applikationer. Det, der gør anden generations Inveio® forskellig fra de tidligere generationer, er aluminiumoxidbelægningen, hvor krystallerne står endnu mere vertikalt op mod overfladen for at sikre forbedret slidstyrke, hvilket giver en mere konsistent kvalitet og performance.

Den nye kvalitet giver en betydelig højere produktivitet og længere værktøjslevetid, især ved bearbejdning af stål med en hårdhed på over 300 HB. Denne kvalitet er også velegnet til bearbejdning af blødere ståltyper – i dette tilfælde uden brug af kølevæske, og det er ret bemærkelsesværdigt set ud fra et bæredygtighedsperspektiv.

Omfattende test, der er foretaget for at sammenligne den eksisterende GC4305-kvalitet og den nye generations GC4405-kvalitet til drejning i stål, viser en forbedring af værktøjslevetiden fra 30 % til 130 %, primært som følge af en væsentligt forbedret modstandsdygtighed over for plastisk deformation og grubeslid.

GC4405-kvaliteten anbefales til kontinuerlig skrubdrejning til semi-sletdrejning under stabile forhold og med lang indgrebstid. Den er velegnet til bearbejdning med høj tilspænding og medium-, skrub- eller wipergeometrier i hårdt stål med en hårdhed på over 300 HB eller til bearbejdning med høj tilspænding og/eller høj hastighed i blødt stål med en hårdhed på under 300 HB. 

Denne kvalitet bør anvendes inden for ISO-applikationsområdet P05 (P01–P10). Den er optimeret til bearbejdning af lavtlegeret, hærdet P2.5-stål, men anbefales også til applikationer med høj produktivitet i lavtlegeret P2.1-stål og ulegeret P1.2-stål. 

Sandvik Coromant A/S
Herstedvang 14
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19430839

Kontaktperson

AS

Send til en kollega

0.047