23948sdkhjf
Del siden
Annonce

På en rejse, der tegner godt

Efter fusionen for fem år siden er AABO-IDEAL i Vester Aaby inde i en god og positiv udvikling og har styrket sin internationale organisation med endnu et opkøb tidligere på året.

- Vi er på en rejse, der tegner godt. Det fastslår Gynter Lorenzen, adm. direktør i AABO-IDEAL Group, der er en international aktør inden for anlæg til overfladebehandling med hovedsæde i Vester Aaby og en worldwide organisation, som er repræsenteret i mere end 31 forskellige lande via datterselskaber og agenter.

- Vi er lige nu i det femte leveår, siden de to sydfynske virksomheder AABO og IDEAL fusionerede. De første to år var barske. Det var svært at lægge virksomhederne sammen og få tingene til at fungere, og så kom coronaen og gjorde det svært at eksportere, siger Gynter Lorenzen og fortsætter:

- Det er vi nu ude over. 2021, 2022 og 2023 – som sidstnævnte tegner sig her kort før regnskabsafslutning  den 30.9.23 - har været fremgangsrige år. Vi vækster, har fået styr på indtjeningen og er alt i alt inde i en god og positiv udvikling.

Kompetencecenter i Sverige

Medvirkende hertil har været, at man i 2021 overtog den svenske virksomhed GREIFF Industrimiljö AB. Svenskerne er AABO-IDEAL Groups kompetencecenter inden for vådlakslakering og miljøproduktet GO GREENER, der hjælper kunderne til den mest energibesparende overfladebehandling og minimal CO2-udledning.

- Vi har købt os til en masse viden i Sverige og styrket vores position i Norden, hvor vi i dag er den største udbyder i vores segment, pointerer Gynter Lorenzen.

Nyt brohoved på det tyske marked

En yderligere styrkelse af organisationen skete i april i år, da AABO-IDEAL købte AB Anlagenplanung GmbH, en rådgivende ingeniørvirksomhed i Tyskland.

- Den er nu vores brohoved på det tyske marked, hvor vi i årene fremover står markant stærkere, når det gælder salg og service. Ud over Tyskland har vi en lignende tilstedeværelse med salg og service i Polen, Tjekkiet og Mexico - foruden naturligvis i Danmark og Sverige, hvorfra vi tilgodeser hele Norden. Med vådlak og GO GREENER placeret hos GREIFF har vi yderligere styrket vores tilstedeværelse og kompetencer, ligesom vi har et stort netværk af agenter i resten af verden.

Vi står stærkere end nogensinde på det internationale marked, og det bliver alt sammen styret fra hovedsædet her i Vester Aaby, fortæller den administrerende direktør, der understreger, at det at være tæt på kunderne er det primære mål i AABO-IDEAL.

Mere effektiv produktion

På den 16.000 kvm. store fabrik i det sydfynske har man ligeledes gennemført tiltag, der skal styrke produktionen og gøre den mere effektiv. Det er bl.a. gjort med forskellige Lean-forløb på fabrikken. Ud over de faguddannede produktionsmedarbejderne, som er blevet udfordret med særlige kompetence-forløb, har der også væres fokus på ingeniørdiscipliner, automatisering, HMI-systemer, der styrer og kontrollerer anlæggene osv.

- I løbet af 2022 har vi kompetence-afklaret samtlige medarbejdere i forhold til efteruddannelse, AMU-kurser og lign. Både dem i produktionen og funktionærerne på kontoret har været gennem sådanne kompetence-afklaringsforløb.

- Det er vigtigt for os at være en spændende og udfordrende arbejdsplads, hvor folk har lyst til at arbejde. Vi skaber udfordringer for den enkelte medarbejder, giver medarbejderen mulighed for at øge sine kompetencer, for at dygtiggøre sig og for at udfordre sig selv. På den måde forsøger vi at stimulere folks interesse i at søge arbejde hos os og gøre det nemt at rekruttere nye medarbejdere, siger Gynter Lorenzen og tilføjer:

Omkring 100 medarbejdere

AABO-IDEAL, der beskæftiger omkring 100 medarbejdere i Vester Aaby og 150 i alt, fremstiller anlæg til overfladebehandling med pulverlakering, vådlakslakering og e-coat, hvor emnerne dyppes automatisk i vådlak. e-coat anvendes især i bilindustrien - der er tale om en elektrokemisk proces, som sikrer, at vådlakken kommer ind i alle hjørner. De to største produktområder er pulverlakering og vådlakslakering.

- Vi leverer til praktisk taget alle former for industri, for de har alle et eller andet, som skal overfladebehandles, slutter Gynter Lorenzen.

AABO-IDEAL A/S
Industrivej 7
5600 Faaborg
Faaborg-Midtfyn Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77117911

Send til en kollega

0.015