23948sdkhjf
Del siden
Annonce

IP66 og Nema 4X frekvensdrev til brug i våde rum og til udendørs drift

Fødevare- og medicinalindustrien har mange maskiner placeret i våde rum med intensiv CIP og udvendig rengøring af udstyret, hvilket stiller store krav til materialer og vandtæthed . Her kan Invertek IP66 drev være en god hjælp.

Fødevare - og medicinalindustrien stiller store krav til de materialer som udstyret er konstrueret af, samt komponenternes evne til at modstå intensiv rengøring, samt interne og eksterne rengøringsvenlighed.

Da næsten alle maskiner styres og løbende reguleres i hastighed under produktions- og rengørings processorne, så bliver det mere og mere almindeligt at benytte frekvensregulering flere og flere steder på masinerne.

På nye maskiner er det let at integrere IP20 drev i de elskabe som maskinen designes med, hvorimod det kan være mere besværligt når ældre maskiner skal energi- og produktions optimeres. Ofte er det svært at finde ledig plads i de eksisterende elskabe og en lettere løsning vil i mange tilfælde være at montere et frekvensdrev der ikke behøver at sidde i et vandtæt elskab.

Invertek IP66 drev findes i flere udgaver, med eller uden indbygget PLC, der kan løse 95% af alle idustrielle opgaver, fordelene ved at kunnemontere drevet uden brug af et elskab, er:

  • Mindre krav til plads, på det sted drevet skal monteres
  • Direkte aflæsning af driftsdata, samt adgang til styrepanel, uden først at skulle åbne et skab.
  • Mere simpel montage, samt Færre indkøb og ingen udgift til design og montage af elskab inden opsætning 

Invertek E3 i IP66 med kontakter på fronten af drevet, er yderst populært på mobile pumpevogne, da drevet kan monteres direkte på pumpevognens ramme, og operatøren har let adgang til start/stop af pumpen, regulering af hastigheden op og ned, samt mulighed for vending af motorens omdrejningsretning.

Specielt for selvansugende fortrængningspumper er det en stor fordel at operatøren hurtigt kan kan ændre pumpens omdrejningsretning og dermed skifte imellem pumpe  og suge funktion.

Da det samtidig er langt billigere at montere et drev med 4 skruer direkte på pumpevognen, istedet for først at installere det i et elskab og herefter montere dette på den mobile pumpe, samt installere eksternt start stop og evt. fjernbetjening til operatøren, så har mange pumpe leverandører og deres kunder set en stor fordel i dette setup.

Invertek IP66 lagerføres i Danmark af importøren ROBOTECH A/S i mange størrelser, med og uden kantakter i front panelet, hvis du vil vide mere om Invertek E3 i IP66 udførelse så klik her, og vil du vide mere om Invertek P2 drevet så klik her.

Invertek drev er blandt andet CE og UL godkendt til brug i EU, samt USA og Canada. Hvis du vil have et overblik over specielt IP og Nema kravene, så klik her.

Hvis du har tekniske spørgsmål, eller ønsker at belyse mulighederne ifm en applikation? så er du meget velkommen til at kontakte vor produktchef Brian Ziegler på tlf: 60208040, eller mail: bz@robotech.dk.

ROBOTECH A/S
Blokken 31
3460 Birkerød
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31936497
P nummer: 1014994277

Kontaktperson

Brian Ziegler
Produktchef
+45 60208040 bz@robotech.dk

Send til en kollega

0.047