23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stort tiltag for reduceret energiforbrug i Odense Kommune

Kundehistorie: Energibesparelser med ferie og helligdage kalender

Kundehistorie: Energibesparelser med ferie og helligdage kalender 

I juni 2020 besluttede Odense Kommune at indføre tiltaget Velfærdens Fundament og sikrede 1.8 milliarder kroner til renoveringer, forbedringer og modernisering af plejehjem, skoler, børnehaver og vuggestuer frem mod 2030.  

 Deres fokus på energieffektivitet og automatisk styring førte dem til et partnerskab med Schneider Electric. Ved at implementere et kalenderprogram i deres Building Management System (BMS) gik de væk fra manuelle processer til automatiske og fik et bedre overblik over deres energiforbrug. De er et godt eksempel på, hvordan man aktivt kan arbejde med at øge energieffektiviteten for at minimere energiforbruget og forbedre energibesparelser samt indeklimaet i skoler og andre offentlige bygninger.  

 Løsningen blev implementeret på 6 forskellige skoler og testet i efterårsferien. Der var en stor forskel i deres energiforbrug sammenlignet med året før, og det fik dem til at implementere kalenderprogrammet i andre administrations- og kontorbygninger i Odense.  

 "Vi har alle et stort ansvar for at begrænse vores energiforbrug. Det er glædeligt, når automatikken kan hjælpe”, siger Lone Schramm, Key Account Manager fra Schneider Electric.

 

Simpel løsning med stor værdi
For Odense Kommune handler det om at holde styringsprincipper simple, fremfor at gøre dem for avancerede.

 Med et automatisk kalenderprogram der tager hensyn til bl.a. ferier og helligdage, tilpasses bygningens automatik og drift for året. De kan vælge, hvornår anlæggene i bygningen skal
være i drift og på den måde reducere dit energiforbrug og få besparelser på driftsbudgettet. Programmet og dens funktioner ligger samlet på ét sted, så det giver teknikeren et godt og centralt overblik.

 Odense Kommune har vist, at en simpel løsning kan være et succesfuldt værktøj til at gøre en større forskel.

 Læs hele casen om deres vej til succes.

 Vær med i fællesskabet
 Vil du vide mere om intelligent bygningsautomatik, energistyring og holde dig orienteret om udviklingen?   

 Meld dig ind i LinkedIn-gruppen Building Automation Denmark – et professionelt forum for fagfolk, der arbejder med tekniske installationer og bygningsautomatik. 

  

 

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Send til en kollega

0.047