23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Flere hammerslag over 100.000 kroner på Klaravik

Et stigende antal auktioner lukker på den gode side af 100.000 kroner hos auktionsvirksomheden Klaravik. I 2022 steg antallet af sekscifrede auktionspriser med 46 % sammenlignet med året før. Og det ser ud til, de mange høje hammerslag fortsætter i 2023.

Der er meget godt brugt grej at finde på Klaraviks auktioner. Faktisk er mange auktionsvarer af så god beskaffenhed, at der stadig oftere lukkes auktioner på et sekscifret beløb. Antallet af hammerslag over 100.000 kroner tog et kraftigt hop på hele 46 % fra 2021 til 2022, og endte på 638 i alt. I første kvartal af 2023 har 161 maskiner allerede passeret 100.000 kroner.

- Vi er glade for, at man har tillid til at handle de dyrere varer hos os. Vi har gennem årerne opbygget gode og langvarige relationer til både sælgere og købere, de kender os og er trygge ved vores koncept. Samtidig oplever sælgerne, at deres forventninger til slutprisen bliver indfriet hos os, og så vover man at sælge noget af det dyrere materiel på vores auktioner, fortæller Esben Hyllested, CEO hos Klaravik.

Klaravik har kørt auktioner siden 2016. De mange høje hammerslag er et udtryk for, at der sælges flere større maskiner på auktion, og hos Klaravik oplever de også, at flere auktionsvarer generelt er nyere og af stigende kvalitet. Netop den udvikling følger man tæt hos Klaravik. Man gennemgår nemlig alle auktionsvarerne sammen med sælger.

- Vi har en målsætning om, at det skal være trygt at handle på Klaravik, og derfor gør vi alt for at informere køberne om, hvilken stand varerne er i, så man ikke køber katten i sækken. Vi dokumenterer alle vores auktionsvarer, og det giver os en ret god føling med udviklingen, forklarer Esben Hyllested, der tror, at årsagen til de bedre auktionsvarer skal findes flere steder. Han uddyber:

- Mange virksomheder har en målsætning om en mere bæredygtig drift, og det vil naturligt føre til mere og dyrere genbrugsmateriel. Samtidig fortæller flere af vores sælgerne, at de er udfordret på økonomien på grund af et generelt stigende omkostningsniveau. Så man er nok mere tilbøjelig til at sælge noget af det grej, som man tidligere bare havde stående. Især når man ved, at der er gode penge i brugte maskiner, slutter Esben Hyllested.

Halvdelen af første kvartals 161 hammerslagspriser over 100.000 kroner var auktioner med traktorer. De resterende var primært lastbiler og entreprenørmaskiner.

Klaravik Netauktion
Stengårdsvej 25
4340 Tølløse
Holbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35036334
P nummer: 1018248170

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031