23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Frekvens drev IP66 med simpel PI closed loop kontrol

Invertek E3 frekvensdrev har en indbygget PI regulering, som kan køre Control loop automatik blot ved hjælp af et analog signal fra en vilkårlig tryksensor, flowmåler, temperatursensor etc. Læs om hvor simpelt det er at styre din pumpe m.v.

I nogle pumpeapplikationer er der behov for at fastholde procesvariabler som tryk, flow, eller temperatur i systemet.

For at opretholde eksempelvis trykket (bar) på afgangssiden af en pumpe, er det blot nødvendigt med en tryksensor, som kan afgive et analogt signal og levere det til en Invertek E3 frekvensomformer med indbygget PI regulering. Bliver trykket for højt vil signalværdien stige, og drevet vil automatisk sænke pumpens hastighed, således at trykket atter bliver korrekt.

Hvis man derimod ønsker at fastholde et flow  (L/min), så skal man blot benytte en flowmåler, der kan afgive et analogt signal. Hvis man eksempelvis skal føre flowet igennem en modstand, der ændrer værdi  efterhånden som den bliver beskidt, som eksempelvis en varmeveksler, eller et filter, så kan PI opsættes, således at pumpens hastighed øges, når flowet bliver mindre. Det betyder at trykket stiger, imens flowet atter er der, hvor det skal være.

Har man en simpel varmeveksler uden by-pass reguleringsventil, kan man istedet benytte E3 drevet, hvor en temperaturføler sender signal til frekvensdrevet, når temperaturen ændrer sig. Dette kan eksempelvis benyttes i processanlæg, hvor man ønsker at spare på strømmen og holde pumpen på en minimumshastighed, når det er muligt.

Hvis man har behov for en PID regulering og eventuelt indbygget PLC, henviser vi til Invertek P2 modellen

Hvis man har flere ens applikationer, er det muligt at kopiere programmet over på en Optistick, en lille memory stick med Bluetooth og NFC kommunikation indbygget og herefter flytte det over på et nyt drev.

Når Optistick er sat ind i drevets RJ45 stik, så kan man kommunikere via Bluetooth til Inverteks IT program kaldet OptiTools på enten en mobil enhed, eller en PC.

Uanset om du bruger OptiTools på din mobil eller din PC, så giver det et hurtigt overblik over driftsparametrene, og det er yderst let at tilgå registrene og justere/ændre på værdierne. Det er naturligvis muligt at gemme alle de opsætninger,  man ønsker samt navngive dem, så det giver mening ift. maskinerne og komponenterne i dit procesanlæg.

Som standard er drevet født med ModbusRTU og CANOpen registre, men såfremt du har en controller af andet fabrikat, så er det muligtat tilføje en buskobling til drevet, enten som plugin modul, eller som eksternt DIN skinne modul. I mange tilfælde vil PLC leverandøren også kunne levere indbygningsmoduler, så den kan kommunikere med ModbusRTU.

Hvis du vil vide mere om, hvordan man opsætter en simpel Closed Loop applikation i et Invertek drev, så har vi vedhæftet en application guide, der step-by-step gennemgår opsætningen af drevet.

Vil du vide mere om bussystemerne , så har vi vedhæftet en Invertek fieldbus guide, hvor du finder alle registre mv.

Skal du bruge et frekvensdrev i en fart, så har ROBOTECH mange hundrede forskellige modeller på lager i IP20 og IP66.

Hvis ikke du kender Invertek, men gerne vil have noget mere at vide, er du altid velkommen til at kontakte vor produktchef Brian Ziegler, på tlf 60208040, eller mail: bz@robotech.dk

 

 

 

 

 

 

ROBOTECH A/S
Blokken 31
3460 Birkerød
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31936497
P nummer: 1014994277

Kontaktperson

Brian Ziegler
Produktchef
+45 60208040 bz@robotech.dk

Send til en kollega

0.094