23948sdkhjf
Del siden
Annonce

PowerArc Pulse øger svejsehastigheden med 25 procent

FM Bulk Handling - Fjordvejs bruger Migatronics PowerArc Pulse-teknologi, der øger svejsehastigheden på pulssvejsning markant. Funktionen effektiviserer produktionen af rustfrie stålkomponenter med 25 procent sammenlignet med før. Samtidig bruger svejserne væsentlig mindre tid på efterbearbejdning af svejse komponenter. FM Bulk Handling - Fjordvejs har investeret i PowerArc Pulse til deres i alt 12 Sigma Select-svejsemaskiner.

Migatronics PowerArc Pulse-svejseteknologi øger svejsemaskinens lysbuetryk og dermed også hastigheden på pulssvejsning. FM Bulk Handling – Fjordvejs i Skive bruger PowerArc Pulse i deres Sigma Select svejsemaskiner med flotte resultater til følge, fortæller Jannick Knudsen, værkførerassistent hos FM Bulk Handling - Fjordvejs:

- PowerArc Pulse har øget vores svejsehastighed på puls med helt op til 25 procent – vel at mærke uden at gå på kompromis med kvalitet og indsmeltning, siger han og tilføjer, at den nye teknologi er særligt god, når der skal svejses mange meter: 

- Teknologien er helt oplagt, når der skal svejses over lange afstande, og så kan den desuden benyttes til mange forskellige svejsepositioner, fx oven-ned/side-ind og faldende svejsepositioner. Kantsøm i a-mål ned til 3 mm klarer den også uden problemer. 

Minimerer efterbearbejdning

Ifølge produktionschef hos FM Bulk Handling – Fjordvejs, Jens Kristian Christensen, har PowerArc Pulse også minimeret kastninger og svejsesprøjt, og det har nedbragt behovet for efterfølgende bearbejdning: 

- PowerArc Pulse justerer lysbuen, så svejsningen bliver mere koncentreret og stabil. Det har reduceret antallet af kastninger og spændinger i vores færdigsvejsede komponenter, og mængden af svejsesprøjt er ligeledes reduceret væsentligt. Det har nedbragt tiden på efterbearbejdning betydeligt, siger han. 

Ifølge ejeren af FM Bulk Handling – Fjordvejs, Jeppe Bergmann Rasmussen, har PowerArc Pulse-teknologien betydet, at man efter kort tid har øget virksomhedens produktionskapacitet:

 - PowerArc Pulse har gjort det muligt for os at byde ind på flere rustfrie ordrer end hidtil. Derudover nedbringer teknologien også mængden af tilsatsmateriale, så set med de økonomiske briller har investeringen på kort tid tjent sig selv ind. 

Hurtig implementering i produktionen 

Ifølge produktionschef Jens Kristian Christensen kan det kræve lidt tid at vænne sig til PowerArc Pulse-teknologiens høje tempo. Men med hjælp fra en af Migatronics svejsespecialister har FM Bulk Handling – Fjordvejs’ svejsere været hurtige til at tage den nye teknologi til sig: 

- Migatronic har været med gennem hele implementeringen og var fra starten gode til at oplære vores svejsere i, hvordan de bedst benytter sig af PowerArc Pulse og indstiller maskinen korrekt. De har ikke sluppet os og kommer ofte på besøg, hvor de løbende rådgivet om teknologiens mange muligheder, fortæller han og tilføjer: 

- Det har i sidste ende øget anvendelsesgraden af den nye teknologi, som vores svejsere er yderst tilfredse med. 

Det kræver ifølge svejsespecialist hos Migatronic Jess Jensen dygtige og omstillingsparate svejsere, hvis man skal udnytte PowerArc Pulse-teknologien til fulde. Derfor passer teknologien særligt godt til den danske jern- og metalindustri, fortæller han:  

- Svejsere i Danmark har et højt fagligt niveau, som kombineret med teknologiske løsninger, såsom PowerArc Pulse, er med til hjælpe de danske jern- og metalvirksomheder med fortsat at være konkurrencedygtige i forhold til deres udenlandske konkurrenter.

Efterspørgsel på rustfri løsninger kræver ny teknologi

FM Bulk Handling – Fjordvejs leverer en bred vifte af produkter til særligt den internationale foderstofindustri og har på det seneste oplevet stigende efterspørgsel på løsninger i rustfrit stål. Så da de hørte om PowerArc Pulse-teknologien, slog maskinfabrikken til: 

- Vi oplever en stigende efterspørgsel på ordrer i rustfrit stål, så tiden var kommet til at optimere vores maskiner til bedre at kunne løse netop den slags opgaver. Derfor takkede vi hurtigt ja, da vores leverandør af svejsemaskiner Vinderup Jern og Stål tilbød os at prøve PowerArc Pulse-teknologien, som vi senere investerede i, siger direktør Jeppe Bergmann Rasmussen.

Ifølge Per Brix, direktør for Vinderup Jern og Stål, som leverer værktøj og tekniske artikler til kunder i stålindustrien og byggebranchen, var FM Bulk Handling – Fjordvejs helt oplagt til at bruge svejseteknologien:

- Vi har i Vinderup Jern og Stål længe haft et godt samarbejde med FM Bulk Handling – Fjordvejs. De er meget innovative og tager gerne en udfordring op. Så da vi hørte, at virksomheden søgte nye muligheder inden for rustfrit, var det helt oplagt, at tilbyde Migatronics PowerArc Pulse-teknologi.

Migatronic A/S
Aggersundvej 33
9690 Fjerritslev
Jammerbugt Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34485216
P nummer: 1001721060

Kontaktperson

Send til en kollega

0.062