23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Industri 5.0: En omfattende introduktion

HxGN EAM's APM-funktioner (Asset Performance Management) er et godt udgangspunkt for din organisations rejse mod Industri 5.0.

På Hannover-messen i 2011 blev begrebet Industri 4.0 for første gang brugt i forbindelse med den tyske fremstillingsindustri. Det var en vision om den fjerde industrielle revolution med sammenkobling og datadeling i realtid mellem maskiner og automatiserede systemer på produktionsgulvet, der nedbryder siloer. Mindre end et årti senere, i 2017, præsenterede det japanske erhvervsforbund ideen om Society 5.0 på CeBIT-messen, igen i Tyskland, med en vision om at omdanne samfundet digitalt.  
  
Hvad er industri 5.0?  
  
Industri 5.0 er et sæt principper, der kombinerer maskiners effektivitet og nøjagtighed med den kreativitet og personalisering, som mennesker bringer med sig til bordet. Industri 5.0 er ikke en ny industriel revolution. Den repræsenterer i stedet en udvikling af Industri 4.0, der handler om at afbalancere de fordele, som automatiseringen giver, med de evner, som kun et menneske kan bringe med sig på arbejdspladsen.  
  
Den første industrielle revolution erstattede manuelt arbejde med automatisering ved hjælp af damp og vandkraft, den anden var masseproduktion i stor skala drevet af elektricitet, og den tredje bragte programmerbare computere og et stærkt digitalt økosystem med sig. Industri 4.0 betød, at intelligente fabrikker udnyttede cloud computing, tingenes internet (IoT), kunstig intelligens, robotter, big data m.m. Industri 5.0 tager fat på de centrale spørgsmål, der ikke blev stillet under disse successive spring fremad:   
  
Løftet om industri 5.0  
  
Disse tre søjler hjælper Industri 5.0 med at imødekomme realiteterne og kravene i det fremadskridende 21. århundrede, både hvad angår markeder og samfund. Her er blot nogle få af de fordele, som din virksomhed kan opnå ved at indføre Industri 5.0-principperne.  

  • Bedre tilpasning til prioriteterne efter pandemien  
  • Gladere, mere motiverede teammedlemmer  
  • Nye muligheder for innovation og kreativitet  
  • Et fokus på bæredygtighed  

  
Fremskynde overgangen til Industri 5.0

Din virksomhed kan bruge Industri 5.0 som en vejledning til at afbalancere den unikke værdi, som enkeltpersoner bringer med sig, med fordelene ved den nuværende teknologi. Den kan anvende de centrale principper i Industri 5.0 på alt fra forretningsstrategi på højt niveau til optimering af produktion og forsyningskæde.  
HxGN EAM's asset performance management (APM)-funktioner er et godt udgangspunkt for din organisations Industri 5.0-rejse. De hjælper med at drive en mere forudsigelig, bæredygtig og effektiv tilgang til vedligeholdelse og asset management gennem opsamling og analyse af data om asset performance, centralisering og digitalisering af vedligeholdelse og opbygning af intelligente strategier til risikoreduktion. Med autonome digitale tvillinger og maskinlæringsfunktioner begrænses menneskelige indgreb til kun dem, der giver reel værdi, mens der opstår nye muligheder for at opbygge synergier mellem menneske og maskine.  
  
Læs hele bloggen for at få mere at vide. 

Hexagon Manufacturing Intelligence AB
Filargatan 3
632 29 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
CVR nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031