23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyere brugte lastbiler går som varmt brød på Klaravik

Der handles brugte lastbiler som aldrig før på Klaravik. Auktionsvirksomheden har oplevet en markant fremgang på 33 % i antal solgte lastbiler i 2022 sammenlignet med året før. Der er især efterspørgsel efter de nyere brugte lastbiler, og alt tyder på, at antallet af handler fortsætter med at stige.

Der bliver klikket flittigt på bud-knappen, når det er en lastbil, der er på auktion på Klaravik. Det totale antal handlede lastbiler i 2022 endte på 112, og det er 28 køretøjer mere end året før. Der er især rift om de nyere brugte lastbiler, og den stigende efterspørgsel betyder stigende priser. I årets første kvartal satte en Man lastbil fra 2019 ny hammerslagsrekord på DKK 480.000 – et hop på DKK 25.000 fra den forrige rekord.

- Det er en ny og interessant tendens for os, at sælgerne vover at sætte dyrere varer på vores auktioner. Vi er selvfølgelig glade for, at sælgerne har tillid til vores koncept og vælger at sælge lastbiler til flere hundrede tusinde kroner på vores platform, fortæller Esben Hyllested, CEO hos Klaravik.

Og der er mange interesserede bydere, særligt når de nyere brugte lastbiler er under hammeren. Her har de mange nye købere ad flere omgange givet imponerende høje hammerslag, og slutpriserne er en god indikator på markedsprisen, der i høj grad påvirkes af omverden.

- Fabriksnye lastbiler er en mangelvare, og derfor er det logisk, at køberne leder efter alternativer, når det nye materiel ikke er på markedet. Den stigende efterspørgsel øger priserne på de nyere brugte lastbiler, og det har sælgerne selvfølgelig regnet ud. Så hvis du har en lastbil, der står for snarlig udskiftning, er nu et godt tidspunkt at sælge den på, konkluderer Esben Hyllested.

Han fortæller, at der handles lastbiler til hammerslagspriser fra cirka DKK 100.000 til omkring en halv million danske kroner - den seneste prisrekord.

I årets første kvartal har 25 lastbiler fået nye ejere på Klaraviks auktioner. 

Klaravik Netauktion
Stengårdsvej 25
4340 Tølløse
Holbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35036334
P nummer: 1018248170

Kontaktperson

Send til en kollega

0.05