23948sdkhjf

BIIR: Ukrainsk gearing af danske ingeniører er en succes

| Medlemsnyhed | Indrykket af BIIR

I BIIRs ukrainske afdeling arbejder ingeniører tæt sammen med virksomheder i Danmark. Hos MINALTAN A/S er de meget tilfredse med løsningen.

Af Anne Steen Troensegaard

Virksomhederne kan tage imod flere opgaver
Ifølge bestyrelsesformand hos BIIR Thomas Sillesen er det attraktivt at bruge BIIRs ingeniører, da det giver den enkelte virksomhed mulighed for at sige ja til flere opgaver. Ingeniørerne kan lejes til både projekter og på timeløn, som tilpasses den enkelte kundes behov. Hos altanvirksomheden MINALTAN A/S oplevede de netop, at arbejdsbyrden blev for stor i forhold til antallet af ansatte
”Mængden af arbejdsopgaver er stødt stigende, og vi stod i en situation, hvor vi ikke havde hænder nok til alle arbejdsopgaverne.
Vi tog derfor kontakt til BIIR for at få dem til at hjælpe med nogle af arbejdsopgaverne. De omdanner de 3D modeller, jeg laver til 2D tegninger, som skal bruges til produktionen af altanerne. De er tekniske rigtig dygtige og leverer et tegningsmateriale på et højt niveau”
Sådan siger bygningskonstruktør hos MINALTAN Johannes Højmose. Hans arbejde består i at skitsere og bestille materiale hjem. Johannes tegner altanen helt præcis i et 3D-program. Håndværkeren, der skal sætte altanen op, skal bruge bestemte mål for at kunne udføre sit arbejde. Det betyder, at der skal laves en 2D tegning, og dét gør BIIRs ukrainske afdeling for virksomheden.

Prisen holdes i bund
Da MINALTAN fik brug for mere arbejdskraft, var alternativet at ansætte endnu en medarbejder, men BIIR kunne løse arbejdet hurtigt. En ukrainsk ingeniør stod klar til at beregne med det samme. Efterfølgende blev timeprisen for forskellige 2D-tegninger regnet ud og en bestemt pris fastsat. På den måde ved Johannes præcis, hvad en bestemt tegning koster at få lavet af en ukrainsk ingeniør.
”Ved MINALTAN sparer de en del penge ved, at ingeniørarbejdet foregår i Ukraine,” fortæller Thomas Sillesen.
Prisen kan holdes i bund, fordi Johannes sidder langt væk fra sine nye kollegaer, men det har bygningskonstruktøren ikke oplevet som et problem:
”Jeg har ikke oplevet ulemper ved, at ingeniørerne sidder i Ukraine. Kommunikationen fungerer super godt mellem os,” tilføjer han.
De fleste af virksomhederne, som bruger de ukraniske ingeniører, kommunikerer gennem en dansk ingeniør fra BIIR. På den måde undgås misforståelser parterne imellem.

Samme høje niveau
Selvom prisen er lavere er arbejsniveauet i Ukraine højt.
”Når ingeniøren i Ukraine har modtaget tegningerne, går der typisk et par dage, inden han melder tilbage. Han går projektet igennem og fungerer som en ekstra kvalitetssikring for mig,” lyder det fra Johannes
Hos BIIR forklares valget af Ukraine med, at ukrainerenes uddannelsesnivau er meget højt, men også kulturen spiller en rolle.
”Det har været meget populært at hente arbejskraft fra f.eks. Indien. Her er problemet bare, at inderne kulturelt er langt fra danskerne. Det er de ukrainske ingeniører slet ikke,” forklarer bestyrelsesformanden.
BIIR har 80 ansatte i Danmark og 65 i Ukraine og regner med at begge afdelinger udvides i løbet af de næste år.

Læs mere om BIIRs ukrainske afdeling her: http://www.b.dk/nationalt/dansk-ivaerksa...


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
BIIR

Holger Drachmanns Vej 9
8000 Århus C
Danmark
BIIR

Send til en kollega

0.078