23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sejlivet myte bremser energieffektiviseringer i kommunerne

Der er hos kommunerne en fejlagtig fortælling om, at anlægsloftet begrænser energirenoveringer, skriver Thomas Møllgaard, leder hos Schneider Electric.

Regnestykket er egentlig meget simpelt. Ifølge det Internationale Energiagentur kommer op mod 40 procent af det samlede energiforbrug fra bygninger. Bygninger rummer derfor et enormt energisparepotentiale og er afgørende for at nå klimamålene.

Alligevel er de danske kommuner uansvarligt langt bagud i klimakampen. For 70 procent af de kommunale bygninger har stadig et dårligt energimærke (D eller lavere). Man kan derfor undre sig over, hvorfor kommunerne ikke sætter ind i forhold til bygningerne. Men det er der faktisk en helt konkret årsag til.

En af de største udfordringer er nemlig anlægsloftet, som lægger låg på muligheden for energirenovering – altså lige bortset fra, at det kun er den halve sandhed.

Fortællingen om anlægsloftet bygger nemlig på en udbredt misforståelse, som politikerne enten ikke kender til eller undlader at tale højt om.

 

Læs mere om hvorfor anlægsloftet ikke er en undskyldning - og Thomas Møllgaards bud på en løsning i blogindlægget her.

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Kontaktperson

YY
Yasemin Yavari
MarCom Business Partner
yasemin.yavari@se.com

Send til en kollega

0.033