23948sdkhjf
Del siden
Annonce

6 gode råd til forebyggelse af cyberaktivisme

I takt med den stadig mere digitale verden, er cybersikkerhed blevet en stadig større udfordring for virksomheder. Læs med her og få 6 gode råd om fysiske sikkerhedsforanstaltninger til at stå tærkere mod cyberkriminalitet.

Alt for mange overser vigtigheden af den fysiske sikkerhed
“Når man skal beskytte sin virksomhed mod cybertrusler, er det helt fundamentalt, at man tager hånd om både den digitale sikkerhed såvel som den fysiske. Et snævert fokus på digital sikkerhed alene efterlader mange huller og det kan have store konsekvenser,” fortæller Tonni Jensen, erhvervssalgsdirektør i G4S. 

Mens det naturligvis er vigtigt, at virksomheder ruster sig mod cybertrusler ved at implementere en stærk og moderne sikkerhedsstrategi og en sund sikkerhedskultur, undervurderer mange desværre vigtigheden i at have det rette fysiske sikkerhedssetup. 
Cyberangreb sker nemlig ikke kun på afstand, men kan også komme i form af, at der eksempelvis slukkes for strømmen i et datacenter eller gennem tvungen adgang til vigtige servere. Det er derfor helt fundamentalt, at virksomheder også tænker fysiske løsninger som adgangskontrol, overvågning og moderne aflåsning for at reducere risikoen for uautoriseret adgang. 

6 gode råd til forebyggelse af cyberaktivisme med fysiske sikkerhedsforanstaltninger
Fysisk sikkerhed spiller dermed en afgørende rolle i at beskytte en virksomhed mod cybertrusler og det bør betragtes som et centralt element i sikringen mod det øgede trusselsniveau fra cyberaktivisme:

  1. Sikring af udstyr: Den fysiske sikring mod cyberaktivisme starter med at sikre de computersystemer, servere og andet udstyr, der gemmer følsomme data. Det omfatter blandt andet sikker opbevaring i låste rum, brug af kabel låse og overvågning af adgangen til de rum, hvor udstyret opbevares. 
  2. Adgangskontrol: Kun autoriseret personale bør have adgang til de rum, hvor udstyret opbevares. Det kan implementeres gennem et adgangskontrolsystem, hvor man med ID-kort eller andre adgangskontrollerende foranstaltninger kan sikre kontrol over, hvilke personer der færdes på følsomme områder. Læs mere om adgangskontrol her.
  3. Fysisk overvågning: Installation af kameraer og andet overvågningsudstyr kan være med til at overvåge adgangen til følsomme områder og opdage sikkerhedsbrud, før skaden er sket. Læs mere om overvågning her.
  4. Overvågning og log: Ved at føre detaljerede logs over adgange til følsomme områder kan man opdage usædvanlig og mistænkelig aktivitet, der kan være med til at mitigere risikoen for sikkerhedsbrud. Læs mere om managementsystemer til overvågning og log her. 
  5. Gem sikkerhedskopier og opbevar sikkert: Opbevar sikkerhedskopier på et sikkert sted for at sikre disse i tilfælde af et sikkerhedsbrud.
  6. Regelmæssige risikovurderinger og sikkerhedsaudits: Ved regelmæssigt at genbesøge sit risikobillede og sin sikkerhedsløsning er man sikker på, at man til enhver tid er godt rustet mod cyberangreb og anden cyberkriminalitet. Læs mere om risikorådgivning her


Har din virksomhed brug for en opdateret risikovurdering?
Er det på tide, at I får genbesøgt jeres fysiske sikkerhedsløsninger i din virksomhed? Med G4S’ online risikovurdering behøver du ikke være ekspert i sikkerhed. Med få klik får du din egen gratis rapport med konkrete forslag til, hvordan I forbedrer sikkerheden i jeres virksomhed.

LÆS MERE HER

G4S Security Services A/S
Roskildevej 157
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26891280
P nummer: 1002894542

Send til en kollega

0.078