23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tænk maskinsikkerhed ind designfasen og slip for problemer

Mange maskinbyggere ser sikkerhedsaspektet som et nødvendigt onde, som er tidskrævende, besværligt og dyrt. Sådan behøver det ikke at være!

Kravspecifikation, risikovurdering, restrisiko, sikkerhedsforanstaltninger, dokumentation og overenstemmelseserklæringer. For nogle maskinbyggere er de ord noget, de ofte forbinder med deres værste mareridt.

Der er mange ting at tænke over, mange data og andre informationer at holde styr på, og ikke mindst meget arbejde med dokumentation. Som sikkerhedsmand i Schneider Electric er jeg meget ofte i kontakt med maskinbyggere, som på den ene eller anden måde bakser med nogle udfordringer på sikkerhedsfronten.

Måske er en slutkunde begyndt at stille kritiske spørgsmål, som er svære – hvis ikke umulige at svare på – fordi man ikke har helt styr på den nødvendige dokumentation.

Måske har maskinbyggeren haft besøg af Sikkerhedsstyrelsen, som ofte stiller endnu mere kritiske spørgsmål. I værste fald kan det forsinke et projekt, hvis maskinsikkerheden ikke er tilstrækkelig.

Begge situationer er lige ærgerlige for maskinbyggeren. Alle er jo i forvejen pressede på tid og pris, så det sidste, en OEM har brug for, er en kritisk kunde og/eller en utilfreds myndighed, som ikke vil give den nødvendige godkendelse før maskinens sikkerhedsniveau kommer op, hvor det skal være...

Er du nysgerrig, på at vide mere? Læs hele Schneiders ekspertblogindlæg om hvordan du tænker maskinsikkerhed ind fra starten, her.

 

Læs mere om hvordan Schneider, kan hjælpe din produktion, til at blive automatiseret, optimeret og mere energieffektiv. Klik her.

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Send til en kollega

0.047