23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tysklands digitale tvilling

Fra energiomstilling til digitalisering - Smart Digital Reality™ kan hjælpe med at løse Tysklands mest presserende udfordringer

Hexagon brugte sin nyeste teknologi, en single photon LiDAR-sensor, til at skabe en digital tvilling af Hamborg, der dækker 8.650 kvadratkilometer på kun 89 flyvetimer.  
  
Den tredimensionelle model omfatter alle relevante objekter, f.eks. bygninger, højspændingsledninger, træer og endda områder under vandoverfladen, der er optaget med en punkttæthed på mindst 42 punkter pr. kvadratmeter og en højdepræcision på under 10 centimeter. Der blev også taget luftfotos med en opløsning på 22 centimeter i processen.   
  
Den vellykkede gennemførelse af Hamborg-projektet viser, at der afhængigt af vejrforholdene og antallet af LiDAR-fly, der anvendes, kan genereres en digital tvilling af hele landet på mindre end 24 måneder.  
  
Teknologien har potentiale til at hjælpe Europa med at nå sine mål for vedvarende energi ved at gøre det muligt for AI at fremhæve hustage uden solpaneler og beregne deres solpotentiale.  
  
Europa-Kommissionen har foreslået et krav om solcelletage til kommercielle og offentlige bygninger fra 2027 og til nye boligbygninger fra 2029. En digital tvilling, der indfanger alle Tysklands over 50 millioner hustage, vil hjælpe Tyskland med at nå disse ambitiøse mål.  
  
Den vil også kunne teste, om forskellige steder er egnede til vindmølleparker. Med meget digitale tvillinger er det muligt at vurdere synligheden af vindmøller fra forskellige vinkler og måle den potentielle støjpåvirkning af miljøet. Desuden kan der også tages hensyn til akustiske variabler som f.eks. lydabsorptionen fra skove og åbne områder. Og ved at levere omfattende vindmøllesimuleringer kan disse digitale tvillinger fremskynde planlægnings- og godkendelsesprocesserne og samtidig forbedre kommunikationen med interessenterne.  
  
Formålet med disse digitale tvillinger er bredere end arealforvaltningsprocesser. De er klar til at blive en afgørende komponent i metaverset, hvor virkeligheden smelter problemfrit sammen med digitale oplevelser. Med Smart Digital Reality-løsninger vil vores digitale tvillinger være solidt forankret i virkeligheden, men alligevel gennemsyret med hyperforbundne data for at skabe fuldt autonome systemer.   
  
Få mere at vide om Hexagon Digital-løsninger på vores websted, og opdag, hvordan du kan udnytte indbygget automatisering til at gøre dit arbejde lettere

Hexagon Manufacturing Intelligence AB
Filargatan 3
632 29 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
CVR nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Send til en kollega

0.032