23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hygiejnisk overfladebehandling forhindrer bakteriespredning

Antibiotikaresistente bakterier og hospitalsinfektioner er eksempler på globale problemer, hvor god håndhygiejne ikke altid er nok.

En måde at forhindre spredning af bakterier på er at behandle de overflader, der bliver berørt af mennesker, såsom dørhåndtag, kontakter og stole med hygiejniske overfladebehandlingsprodukter, der forhindrer spredning af mikrober. Samtidig skal de teknologier, der bliver anvendt til dette formål, være sikkerhedsmæssigt forsvarlige. Teknos deltog i en uafhængig undersøgelse for at analysere den antimikrobielle effekt og sikkerhed ved laminat og overflader behandlet med pulvermaling, som indeholder sølv. Resultaterne af undersøgelsen bekræfter, at hygiejnisk overfladebehandling er både sikker og effektiv.

I den uafhængige undersøgelse, som blev ledet af Kungliga Tekniska Högskolan i Sverige, var målet at forske i, om den antimikrobielle effekt af sølv i laminat- og pulvermalingsoverflader blev reduceret ved simuleret overfladeslid og fingeraftryk. Undersøgelsens formål var også at finde ud af, om der var sølvindhold på overfladen, og om det var muligt at måle den mængde sølv, der blev frigivet. Sølvfosfat forhindrer aktivt bakterievækst og forhindrer bakterier i at dele sig. Teknos anvender den effektive BioCote® technology i hygiejniske overfladebehandlinger, som er baseret på sølvfosfat. Teknos deltog i undersøgelsen ved at levere prøveemner, der skulle testes. Emnerne blev malet med Teknos hygiejniske pulvermalinger.

Ingen påviselig mængde sølv på overflader

Undersøgelsen fandt, at der ikke forekom påviselige mængder sølv på overfladerne, og at sølv blev frigivet til kunstig sved (simuleret fingeraftryk) i koncentrationer, der var tusind gange lavere end de regulatoriske grænseværdier, der er fastsat for materialer og polymerer i kontakt med fødevarer. Reduktionen af bakterier fra overfladerne var fremragende allerede efter 20 minutters eksponering.

I undersøgelsen blev overfladerne eksponeret for to forskellige typer bakterier (Gram-positive) og (Gram-negative). De undersøgte bakteriestammer var Escherichia coli og Bacillus subtili. I testperioden blev overfladerne udsat for så meget naturligt slid/berøring som muligt.

Forskningsresultatet bekræfter de uafhængige forskningsresultater baseret på ISO 22196-standarden om, at hygiejniske overfladebehandlinger er både sikre og effektive. I tidligere undersøgelser har hygiejniske overfladebehandlinger også vist sig at reducere sygefravær.

Undersøgelsen analyserede også effekten af oxiderende kemiske rengøringsmidler på laminatoverflader, som indeholdt den samme aktive ingrediens. Det blev ikke bemærket, at brugen af rengøringsmiddel påvirkede produktets egenskaber, men overfladens antimikrobielle egenskaber forblev uændrede eller endda forbedrede ved brug af rengøringsmiddel.

Hygiejniske overfladebehandlinger er nyttige i offentlige rum

Hygiejniske overfladebehandlinger kan f.eks. bruges i offentlige rum såsom hospitaler og lufthavne eller i tog, dvs. på steder, hvor der er meget trafik, og hvor infektioner nemt spredes. Teknos udvikler hygiejniske løsninger sammen med andre operatører ved at være en del af det finske HygTech Alliance network. Planen er at tilbyde hele produktpakker til offentlige områder. 

Teknos A/S
Industrivej 19
6580 Vamdrup
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK85551612
P nummer: 1003213320

Send til en kollega

0.047