Hvordan ser fremtidens arbejdsmarked ud?

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-Godkendt Teknologisk Service

Ny stor undersøgelse fra World Economic Forum viser, at digitale teknologier vil automatisere en række jobs, og kan føre til, at langt flere jobs bliver løst der, hvor kompetencerne findes og til den bedste pris.

For lønmodtagere kan den fjerde industrielle revolution, Industri 4.0, føre til, at faste jobs i fremtiden bliver afløst af løse kontraktforhold. Samtidig står virksomhederne over for nogle strategiske valg. Virksomhedernes respons til den fjerde industrielle revolution vil få markant betydning for, hvordan arbejdsmarkederne udvikler sig. Det viser en ny undersøgelse fra World Economic Forum, ”Future of Jobs”, som netop er udkommet.

– Vi må nok indstille os på, at virksomhederne ser de digitale teknologier som en klar mulighed for at øge effektiviteten og skære i omkostningerne ved blandt andet at reducere antallet af fastansatte, hvad enten de er specialister eller varetager manuelle servicejobs. I virksomheders optik kan det også øge fleksibiliteten og være et svar på lokale flaskehalse. Mange af virksomhederne er allerede i fuld gang med denne transformation, siger innovationschef Hanne Shapiro fra Teknologisk Institut, som er World Economic Forums danske samarbejdspartner på ”Future of Jobs”.

Læs mere


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Send til en kollega

0.106