23948sdkhjf
Del siden
Annonce

AMADA'S VENTIS er første fiberlaserskæremaskine med LBC-teknologi

AMADA’s nye VENTIS-3015AJ er den første fiberlaserskæremaskine, der anvender LBC (Locus Beam Control) teknologi, der forbedrer både skærekvalitet og produktivitet i rustfrit stål og aluminium.

På konventionelle fiberlasere reduceres energitætheden, når materialetykkelsen øges, hvilket fører til en mangel på effektivitet og behovet for at de-fokusere strålen. Omvendt tilbyder brugen af ​​LBC Technology, som er verdens første på laserskæremarkedet, fleksibel styring af strålemønster, der er tilpasset hver applikation, samtidig med at der opretholdes højeffektiv skæring og høj energitæthed. De-fokusering er derfor ikke længere nødvendigt. Kort sagt, LBC teknologien kan frit manipulere laserstrålen for at skabe et uendeligt antal locusmønstre, der er fordelagtige ift. ydeevnen.

For producenter af konventionelle fiberlaser-systemer er den eneste måde at opveje tabet af energitæthed at øge effekten på laseroscillatoren, men det har sin pris, både hvad angår købspris og større elforbrug. I modsætning hertil kan den nye VENTIS med sit specielt udviklede, enkelt diodemoduls 4 kW fiberkilde og LBC-teknologi reducere elregningerne med 30%.

LBC teknologien i VENTIS-3015AJ har tre primære funktioner: Produktivitetstilstand, Kvalitetstilstand og Kerf-Control-tilstand.

I produktivitetstilstand kan brugeren udnytte en betydelig forbedring af skærehastigheden, når der skæres i rustfrit stål og aluminium med nitrogen. For eksempel, når man skærer rustfrit stål, vil VENTIS med LBC-teknologien vise sig dobbelt så hurtig som ved at bruge en konventionel 4kW fiberlaserskæremaskine, mens aluminium vil være 2-3 gange hurtigere. Disse ydelsesniveauer, sammen med lavere energiforbrug, kan reducere driftsomkostningerne med op til 75% i nogle tilfælde.

Kvalitetstilstand, forbedrer som navnet antyder, skærefladens ruhed og minimerer grater. Skærekvaliteten garanteres ved at reducere ruheden i snittet med ca. 50% sammenlignet med en konventionel maskine, mens grater minimeres til mindre end 10μm. Nylige forsøg på AMADA’s anlæg i Japan viste, at 15 mm rustfrit stål var gratfrit efter skæring. Dette resultat betyder, at brugere kan eliminere sekundære operationer såsom afgratning og reducere emneomkostninger. Selv i kvalitetstilstand, blev forsøget desuden kørt med en skærehastighed hurtigere end en standard 4kW fiberlaserskæremaskine.

Endelig muliggør Kerf Control-tilstand langvarig stabil skæring under automatiseret systemdrift. Ved at kontrollere locus strålen kan snitbredden styres til 2,3 gange bredere end almindelige fiberlasere. Faktisk er systemet i stand til at kontrollere snitbredde for optimal effektivitet baseret på materialetype og -tykkelse. Resultatet er ensartet stabil emneudtagning og skæring. Nu skal laserbrugere ikke længere skal kæmpe med emner, der sidder fast i pladen, fordi emneplukkeren ikke kan håndtere den smalle snitbredde.

Den nye AMADA VENTIS leveres med et arbejdsområde på 3070 x 1550 x 100 mm i henholdsvis X-, Y- og Z-akserne, og er drevet af virksomhedens egen AMNC 3i-kontrol. De mest bemærkelsesværdige gevinster ved den integrerede LBC-teknologi er tilgængelige på rustfrit stål op til 20 mm tyk og aluminium op til 18 mm. VENTIS kan også bruges til skæring af mange andre materialer, herunder sort stål (op til 25 mm), messing (10mm) og kobber (8mm).

Deltag i vores skandinaviske ÅBENT HUS den 9. ~ 11. oktober 2019 og hør mere om den næste generation af fiberlaser.

 

Amada Denmark
Erhvervsbyvej 4
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14227547
P nummer: 1002952756

Kontaktperson

ML
Michael Laursen
Teknisk Chef
+45 23216625 michael.laursen@amada.dk

Send til en kollega

0.047