Få styr på sikkerhed, dokumentation og mærkning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Lemvigh-Müller A/S

Hvad betyder maskindirektivet for dig? Hvilke krav er der til CE-mærkning af maskiner? Hvilke direktiver gælder på ATEX-området? Kom sikkert gennem paragrafjunglen med Lemvigh-Müllers lovgivningskurser - der også tager højde for kommende lovændringer

Det ligger de fleste fabrikanter, forhandlere og importører meget på sinde at overholde de gældende krav til sikkerhed, dokumentation og mærkning. Det er dog ikke nogen nem opgave at få overblik over alle de love, direktiver, normer og standarder, der regulerer sikkerheden for maskiner, trykbærende udstyr, personlige værnemidler, byggevarer, elektrisk materiel og produkter i det hele taget.

Faktisk er det lidt af en paragrafjungle at bevæge sig ud i - og det kan have meget dyre konsekvenser, hvis man snubler i lovteksterne. Virksomheder, der ikke opfylder kravene til sikkerhed, dokumentation og mærkning, risikerer at få påbud fra myndighederne om at trække produkterne tilbage fra markedet – eller ligefrem destruere dem.

Øget kontrol på vej
Ifølge Sten Lønborg, der er produktsikkerhedschef i Lemvigh-Müller, stiger risikoen for at komme i myndighedernes søgelys snart: ”Myndighederne har varslet, at der fra april 2016 kommer ekstra fokus på produktsikkerhed i form af øget kontrol – der vil med andre ord blive foretaget flere stikprøver”, siger han.

Øget kontrol er ikke det eneste, der ændrer sig på området for produktsikkerhed i 2016. Der træder også nye regler i kraft for både materiel til eksplosiv atmosfære, simple trykbeholdere og trykbærende udstyr.

Kurser knækker paragraffer
”Der er en rivende udvikling i gang, og hvis man vil være sikker på at opfylde kravene til sikkerhed og mærkning, er man er nødt til løbende at følge med i de ændringer, der sker”, siger Sten Lønborg og pointerer, at man dog ikke behøver tygge sig igennem tykke lovbøger, men med fordel kan trække på Lemvigh-Müllers ekspertise:

”Vi har et omfattende kursusprogram og tilbyder blandt andet en lang række lovgivningskurser om alt lige fra CE-mærkning til maskinsikkerhed og ATEX. Kurserne er ikke bare baseret på den gældende lovgivning, men også den kommende. Vi kender industrien og installationsbranchen indefra og ved, hvilke konkrete udfordringer virksomhederne har, og hvordan de opfylder lovkravene. Samtidig sammensætter vi gerne individuelle kursusforløb – ønsker man for eksempel en kompetence indenfor nødstop, kan vi hjælpe med at planlægge den optimale uddannelsesvej”.

Livline til eksperthjælp
Som kursist hos Lemvigh-Müller får man ikke bare ny, vigtig viden, som man kan bruge til at få styr på sikkerheden, man får også en livline fremadrettet, fortæller Sten Lønborg:

”Dukker der udfordringer op efterfølgende, er man altid velkommen til at ringe til os og få kvalificeret sparring, og til større projekter spiller vi også gerne ind med eksterne samarbejdspartnere, som kan give tung rådgivning”.

Om Lemvigh-Müllers lovgivningskurser

• Vælg mellem teoretiske kurser og hands on-kurser
• Kursussteder i hele landet: Herlev, Kolding, Aarhus, Randers, Aalborg
• Fuld forplejning med i prisen
• Mulighed for skræddersyede kurser – kan afholdes hos Lemvigh-Müller eller i din virksomhed
• Lovgivningskurserne er planlagt i logisk rækkefølge hen over året, så det er muligt at starte med direktiverne og arbejde sig ned i standarderne

Vil du på kursus? Se aktuelle kurser på Lemu.dk/aktuelt

Få det nye kursuskatalog, når det udkommer januar 2016: Send en mail til gira@lemu.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen
2730 Herlev
Danmark
Lemvigh-Müller A/S

Send til en kollega

0.111