Kvalificeret arbejdskraft - en udfordring der kun bliver større

| Medlemsnyhed | Indrykket af Industrisamarbejdet - En del af DI

Industrisamarbejdets nye analyse af beskæftigelsen sætter fokus på udfordringer og muligheder for metal- og maskinindustrielle virksomheder.Mange virksomheder indenfor metal- og maskinområdet mangler kvalificeret arbejdskraft inden for flere forskellige faggrupper. At det er en udfordring, der bliver større i de kommende år, viser Industrisamarbejdets nye analyse af beskæftigelsessituationen i branchen med al tydelighed.
Over en 10-årig periode er andelen af unge i alderen 16-29 år i branchen faldet med 5 procentpoint, mens andelen af ældre over 50 år er steget med 7 procentpoint. Der er dermed alt for få unge, der i dag vælger en uddannelse indenfor metal- og maskinområdet i forhold til hvor mange, der vil gå på pension de kommende år.

En uddannelse er blevet vigtigere

En større del af de beskæftigede indenfor det metal- og maskinindustrielle område har i dag en uddannelse modsat tidligere. Branchen har på 10 år mistet knap 30.000 arbejdspladser, og flere end halvdelen af de forsvundne arbejdspladser er ufaglærte arbejdspladser. Antallet af beskæftigede med en videregående uddannelse er til gengæld steget i samme periode.
Det kan blandt andet forklares ved at virksomhederne i stigende grad investerer i automation og robotter. Det overflødiggør mange af de ufaglærte arbejdspladser, men stiller til gengæld store krav til de tilbageværende medarbejderes kompetencer.

Bliv klogere på udviklingen og udfordringerne i branchen

I Industrisamarbejdets nye analyse af beskæftigelsen indenfor metal- og maskinområdet belyses udviklingen og udfordringerne i branchen nærmere. Hvordan udvikler antallet af lærlinge sig i branchen? Og hvad med udlændinge, hvor mange er der af dem? Det og meget mere kan du blive klogere på i analysen, som du finder her: http://publikationer.di.dk/dikataloger/569/

Se et indslag i IndustriNews, hvor vi sætter fokus på beskæftigelsen:
https://vimeo.com/141313360


https://vimeo.com/141313360


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Industrisamarbejdet - En del af DI

H.C Andersen Boulevard 18
1787 København V
Danmark
Industrisamarbejdet - En del af DI

Send til en kollega

0.171