23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvad betyder cirkulær økonomi for vandsektoren?

Hør mere om hvordan vandsektoren kan arbejde med cirkulær økonomi på et temamøde den 20. oktober arrangeret af DHIs partnere “Danish Water Forum” og “Kemi i Kredsløb” på Kalundborg Forsyning.

Vandsektoren er unik, da produktet til en vis grad renses og recirkuleres. Er sektoren derved et eksempel på cirkulær økonomi – eller kan tankegangen bringe nye fokusområder til vandsektoren?

Den danske vandsektor har til formål at sikre tilførslen af rent drikkevand til Danmark. I princippet er sektoren opdelt i to separate spor, hvor hhv. vandforsyning og spildevandsrensning sørger for at vandet indvindes, renses og udledes og evt. indgår i et recirkuleringsforløb. Kemikalier fra industri og husholdning ender ofte i spildevandet, men hvor industriens udledninger er reguleret, er der ikke tilsvarende krav til udledninger fra private husholdninger. Vandet indeholder derfor ofte kemikalier, der er svært nedbrydelige og som ikke nødvendigvis opsamles i renseprocessen. Kvaliteten af det vand, der udledes fra renseanlæg, er derfor stærkt påvirket af kemikalieindholdet i det tilførte vand.

Læs mere

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.031