Hvad betyder cirkulær økonomi for vandsektoren?

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-Godkendt Teknologisk Service

Hør mere om hvordan vandsektoren kan arbejde med cirkulær økonomi på et temamøde den 20. oktober arrangeret af DHIs partnere “Danish Water Forum” og “Kemi i Kredsløb” på Kalundborg Forsyning.

Vandsektoren er unik, da produktet til en vis grad renses og recirkuleres. Er sektoren derved et eksempel på cirkulær økonomi – eller kan tankegangen bringe nye fokusområder til vandsektoren?

Den danske vandsektor har til formål at sikre tilførslen af rent drikkevand til Danmark. I princippet er sektoren opdelt i to separate spor, hvor hhv. vandforsyning og spildevandsrensning sørger for at vandet indvindes, renses og udledes og evt. indgår i et recirkuleringsforløb. Kemikalier fra industri og husholdning ender ofte i spildevandet, men hvor industriens udledninger er reguleret, er der ikke tilsvarende krav til udledninger fra private husholdninger. Vandet indeholder derfor ofte kemikalier, der er svært nedbrydelige og som ikke nødvendigvis opsamles i renseprocessen. Kvaliteten af det vand, der udledes fra renseanlæg, er derfor stærkt påvirket af kemikalieindholdet i det tilførte vand.

Læs mere


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Send til en kollega

0.105