Medicinalindustrien opruster mod pirater

| Medlemsnyhed | Indrykket af SICK A/S

SICKs nye Pro sensor "GLARE" er et effektivt våben til tamper proofing.

>> Falsk medicin ender hos europæiske forbrugere. Det skaber usikkerhed og risikoen er livstruende skader for kunden.
EU har med direktivet, 2011/62/EU, populært kaldet ’falsk medicin direktiv’ fastlagt og harmoniseret regler for beskyttelse af medicinprodukter, dog uden at specificere praktiske guidelines. CEN, den europæiske standardiseringens komite, har afsluttet arbejdet med at fremstille disse praktiske guidelines, der gør det en del enklere at kontrollere, at man lever op til direktivet.
Standarden har fået navnet CEN16679.

Tamper Proofing sikrer medicinen
Ved at tilføje indpakningen en originalitetssikring kan det med et øjekast konstateres om en udleveret medicin har været åbnet og der derved er risiko for falsk medicin i indholdet. Dette gøres rent praktisk oftest ved at kartonner forsynes med en label som skal brydes for at få adgang til indholdet.
Vælges denne løsning pålægger standarden CEN16679 at producenten fortager en 100 % kontrol i sin produktion – af labelens tilstedeværelse.

Flere løsninger
SICK anerkender medicinalindustriens udfordring og deres behov for en sikker, simpel og effektiv løsning, og introducerer nu en simpel sensor til en kompliceret opgave.
”GLARE sensoren er en døråbner som medicinalindustrien, maskinleverandører og labelproducenter har vidst stor interesse for, lige nu er de første applikationstest gennemført med stor succes, siger Produktchef Henrik Bostrup, og fortsætter ”Det viser sig at vores løsninger rammer direkte på et punkt som har voldt mange problemer og vi ser et stigende forbrug af denne sensor type”.

Avanceret teknik, nem løsning
GLARE sensoren bygger på den nye Deltasensor teknologi hvor 4 LED laserlyskilder sender lys mod emnet i et forudbestemt mønster og intensitet. Sensoren modtager det returnerede lys via to højopløselige linjescan-modtagerelementer. En avanceret ASIC (Application Specific IC) evaluerer de modtaget data og afgiver et simplet IO signal, PNP, til f.eks. en PLC.
En Glare-sensor er en smart sensor løsning, hvor evalueringen foregår i sensoren. Det forenkler PLC arbejdet og frigiver processor kraft. Da sensoren er bygget til en specifik opgave, kan brugeren indjustere selv svære opgaver på få minutter, og opgaven kan udføres på stedet af installatør eller idriftsætter.
Når der er behov for det kan GLARE-sensoren også kommunikere via IO LINK, hvorved der åbnes op for avancerede funktioner og diagnosemuligheder.

Besøg, test og lån

Inden CE16679 endeligt indføres på nationalt niveau vil det være muligt for danske virksomheder at få et besøg for evaluering af opgave, on site test og efterfølgende lån af sensor til endelig verificering.
Kontakt SICK A/S for aftale besøg af konsultent.

Medlemsnyhed

Indrykket af
SICK A/S

Bregnerød 133
3460 Birkerød
Danmark
SICK A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.171