En by i provinsen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Profilpartners ApS

Regeringen planlægger at udflytte statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen for at dæmme op for flugten fra land til by.

Siden tidernes morgen har mennesker grupperet sig, samlet sig og slået sig ned samme sted. Jo flere mennesker, der har bosat sig sammen, des flere nye mennesker udefra har området tiltrukket. På den måde er vores bysamfund opstået og er yderligere vokset i takt med at handel og industri er spiret frem. Siden industrialiseringen tog fart, er byerne vokset eksplosivt, og tendensen er blevet yderligere forstærket i de senere år, hvor der er sket en regulær udvandring fra land til by.

Den geografiske koncentration af mennesker i byerne er ikke kun et dansk fænomen, men noget, der kan spores overalt på kloden, hvor landområder affolkes og megabyer vokser frem.

Hos Profilpartners, hvor vi beskæftiger os med at headhunte og rekruttere medarbejdere til et bredt spekter af brancher, blandt andre den tekniske branche, kan vi tydeligt mærke, at det er blevet sværere at få besat specialiststillingerne hos de af vores kunder, som har til huse i yderområderne.

Vi oplever generelt, at efterspørgslen på specialiseret arbejdskraft er for opadgående, og vi har heldigvis stadig stor succes med at besætte ledige stillinger for vores kunder. Men udbuddet af egnede kandidater er ikke så stort, når man kommer uden for Københavnsområdet og de største af de danske provinsbyer.

Tænketanken Kraka har for nylig offentliggjort en analyse, som godtgør, at der blandt nogle af de lande, vi sammenligner os med, historisk ikke har været nogen umiddelbar sammenhæng mellem udflytning af statslige arbejdspladser og en opgang i beskæftigelsen inden for den private sektor. Man lufter sågar en mindre frygt for, at der kan ske en ’kannibalisering’ af specialiserede og højtuddannede stillinger fra de lokale, private virksomheder over til de statslige. Resultatet kunne blive, at de lokale virksomheder mister værdifuld arbejdskraft på sigt.

Om det er en korrekt politisk beslutning at flytte de statslige institutioner væk fra hovedstadsområdet, skal vi ikke kunne sige. Men hvis det sker, er vi spændte på, hvordan det vil influere på udbuddet af kandidater til den private sektor, som har været Profilpartners’ målgruppe i de mere end 20 år, vi efterhånden har eksisteret på markedet for Search & Selection.

Hvorom alting er, så skal nye, dygtige kandidater være meget velkomne. Profilpartners har en veludviklet evne til at lokalisere gode emner til de stillinger, vi skal have besat – uanset hvor de befinder sig henne!

Spørgsmålet er så blot, om de emner, som vi tager fat i, er parate til at skifte job til lige præcis den virksomhed, som vi er blevet bedt om at headhunte til. Det er dét lille puslespil, som konsulenterne hos Profilpartners sidder med hver dag, og som dermed også er medvirkende til at gøre hver dag til en spændende dag!

Medlemsnyhed

Indrykket af
Profilpartners ApS

Beliggende i Roskilde, Køge, Kolding, Århus med domicil i
3460 Birkerød
Danmark
Profilpartners ApS

Send til en kollega

0.095