23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sikkerhed for ozon i arbejdsmiljøet.

I plastindustrien bruges mange teknikker der kan fremkalde ozon. Den mest kendte er corona behandling af plastemner, men også andre processer med store spændinger kan fremkalde ozon.

Ozon er ubehageligt og skadeligt for mennesker i for store koncentrationer, så steder hvor man er i tvivl om hvor store koncentrationer der er til stede, er det en god idé at montere en ozondetektor der giver alarm hvis der bliver niveauer over grænseværdierne.

Scanion Aps forhandler en god og enkel løsning på dette, med en ozondetektor OS-6 der er med en løs føler, og et signal til ekstern alarm eller påmonteret en alarm med både lys og lyd.  Se www.scanion.com

Ozon ( O3 ) er en aggressiv og ustabil luftart, der kan nedbryde organiske stoffer i de rette koncentrationer, og ret hurtigt finder tilbage til den naturlige balance i luften.                        

Ilt ( O2 ) bliver ved coronapåvirkning til Ozon ( O3 ) og falder hurtigt tilbage til Ilt ( O2 ).

Ozon er skadelig at indånde, og der er fastsat en grænseværdi på 0,1 ppm.( ppm = dele ozon pr. million dele luft = 1000 ppb )  Man skal være forsigtig med konstruktion og styring, så det undgås at overskride grænseværdierne.

Ozon forekommer naturligt i lavere koncentrationer, der kan forventes niveauer under 0,001 ppm og lugttærskelen er 0,02 ppm. Ozon kan altså lugtes ved en koncentration på 20% af den tilladelige grænseværdi for ophold i 8 timer. 

Scanion ApS
Skovgyden 16
5540 Ullerslev
Nyborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14030581
P nummer: 1004749917

Kontaktperson

OK
Ole Knudsen
Salg og rådgivning
ok@scanion.com

Send til en kollega

0.046