23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Året der gik for AVN Teknik!

AVN Teknik har forventninger om at kunne levere et resultat, som er et godt stykke over sidste år!

Dansk industri har klaret sig godt igennem år 2016 på trods af globale påvirkninger udefra. Det har været en medvirkende faktor til, at AVN Teknik har forventninger om at kunne levere et resultat, som er et godt stykke over sidste år, fortæller salgsdirektør Henrik Sahl Bech.

AVN Teknik har en klar ledelsesstrategi om at investere i udvikling af virksomheden. Det er ikke kun resultatet på bundlinjen, som vi tillægger en stor betydning, men muligheden for at vækste via kontinuerlige investeringer i nye agenturer, automation systemer, uddannelse af vores medarbejdere og rekruttering af nye medarbejdere osv. Det er investeringer, som tilsammen skal sikre den fortsatte udvikling i AVN Teknik og vækst i vores 5 forretningsområder.

Vækst i forretningsområdet Automation
Hvis vi skal måle på vækst i vores forretningsområder, så er det Automation, som skiller sig klart ud.

”Vi har fået en del store ordrer i hus. Det er altid positivt, når kunderne er tilfredse med den optimering, som vi har kunnet udføre i produktionen. Det har også været et hektisk messeår med deltagelse på Automatik messen i Brøndby Hallen og FoodTech messen i Herning. Messedeltagelsen har kastet en masse spændende opgaver af sig, og så har vi fået etableret kontakt til en række nye kunder inden for fødevaresegmentet. Der er fortsat projekter i ”pipelinen”, som skal bearbejdes i det nye år, så vi forventer en fortsat gunstig udvikling. Vi kommer derfor fremadrettet til at investere kraftigt i forretningsområdet Automation”.

Nye muligheder

Montage er et forretningsområde, som har undergået en spændende udvikling i år - ifølge Henrik Sahl Bech. Montage løser komplekse og krævende montage- og bespændingsopgaver til vindmølleindustrien og industrien generelt.

”Vi har gennemført en del montage- og bespændingsprojekter samt servicering af eksisterende vindmølleparker i ind- og udland i det forgangne år. Der er både blevet afsluttet og opstartet nye projekter. AVN Teknik er både med i processen omkring selve produktionen, men tilbyder nu også montage- og bespændingsløsninger ”on-site. Det har åbnet op for nye muligheder, hvor vi kan servicere og tilbyde vores projektløsninger inden for nye segmenter, hvor vi hidtil primært har koncentreret os omkring løsninger og projekter ”in-house” på fabrikkerne."

Nyt udlejningskoncept

Vi har, som noget helt nyt, lanceret et udlejningskoncept på baggrund af de komplekse opgaver, som vores kunder står over for. Det kan være en dyr investering, at skulle anskaffe sig f.eks. et High Torgue Tool til én bespændingsopgave, hvor værktøjet måske kun skal bruges til denne ene opgave. Så kan det bedre betale sig at leje værktøjet i en given periode og skære omkostninger til reparation og service væk. Det er især ideelt for firmaer, som f.eks. lever af at servicere vindmølleparker eller virksomheder, som opsætter og installerer vindmøller. Det kan også være firmaer, som anvender bespænding i mindre skala eller har krav til høje momenter og med høj præcision, f.eks. producenter af entreprenørmaskiner og diverse store stålkonstruktioner osv.

Fokus på spåntagning 

Der er blevet optimeret rigtig mange spåntagende produktionsprocesser hos kunderne med Walters brede program af spåntagende værktøjer, som omfatter værktøjer til drejning, boring og fræsning. Vi har valgt at udvide kapaciteten med endnu en teknisk specialist, da det er vigtigt for os at kunne løfte kundernes opgaver og følge med efterspørgslen. 

”Det er alfa-omega, at vi kan tilbyde kunderne professionel rådgivning og produktionsbesparelser på alle de opgaver, som de står over for i produktionen. Derfor har vi også indgået samarbejde med værktøjsproducenten Carmex Precision Tools, som er specialiseret i værktøjsholdere og lidt anderledes spåntagningsopgaver, f.eks. er de meget stærke på værktøjer til langdrejeopgaver. Produktprogrammet fra Carmex Precision Tools supplerer Walters program rigtig godt, hvilket åbner op for nye muligheder og forretninger i 2017." 

Vi ser også frem til at skulle udstille på VTM i Odense Congress Center i det nye år. Det er positivt, at vi kan mønstre en messe med fokus på værktøjsmaskiner og værktøjer til metalbearbejdning i Danmark, når der findes store internationale messer. Den lokale tilstedeværelse er vigtig for os, i forhold til vores kunder, derfor er VTM messen attraktiv. Det giver os muligheden for at vise - hvad vi kan tilbyde af optimeringsløsninger til dansk industri, inden for spåntagende bearbejdning, som kan løfte produktiviteten endnu mere i de kommende år.

Positive takter

Forretningsområdet slibeteknik har også oplevet en fremgang i året der gik, hvilket har været særdeles positivt oven på en kurve, som har været stagnerende.

”Vi har iværksat en masse initiativer og har arbejdet benhårdt på at være en god sparringspartner for vores PFERD forhandlere. Det har udmøntet sig i en masse konkrete slibeopgaver, som vi har løst i samarbejde med forhandleren – ude hos kunderne. Det har været en ren ”Win-Win-situation” – som man populært siger."

Vi har også fået gang i slibekabinen i Silkeborg. Den har været flittigt brugt til undervisning og slibeseminarer for vores kunder. Slibekabinen omsætter lige præcis slibeteori til praksis, og det samme gør PFERD demovognen, som har gæstet Danmark utallige gange med stor succes. Det gør en stor forskel for kunderne – selv at kunne stå og slibe med en PFERD lamelslibeskive i f.eks. rustfrit stål og se resultatet på overfladen bagefter. Det er slibeerfaring, som er svær at opnå ved at læse i et katalog eller en brochure. Dette er bare et udpluk af de mange initiativer, som vi har iværksat, og det har helt klart været medvirkende til, at vi har fået vendt kurven i den rigtige retning.

På udkig efter nye vækstmuligheder i år 2017

Ledelsen vil arbejde målrettet på at fortsætte både den organiske vækst og vækst ved direkte investeringer i AVN Teknik – derfor er der også planer om opkøb af flere virksomheder eller udvidelse af nye forretningsområder i 2017.

"Vi står i den grad over for et spændende nyt år", afslutter Henrik Sahl Bech sin årsberetning. 

AVN Teknik A/S
Dalager 1
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK54579128
P nummer: 1002020833

Kontaktperson

Cecilie Harder
Marketingkoordinator
+45 43 24 55 40 ceh@avn.dk

Send til en kollega

0.031