23948sdkhjf
Del siden
Annonce

EtherCAT-moduler til måleteknik: Yderst præcise, hurtige og robuste.

Til direkte indbygning i PC-based Control: Highend-måleteknik fra Beckhoff

På SPS IPC Drives 2016 introducerer Beckhoff sin nye serie af udstyr til highend-måleteknik og dermed bliver den højpræcise, hurtige og robuste måleteknik en fast bestanddel af PC-based Control. De nye EtherCAT-måleteknikmoduler kan integreres direkte i det modulære EtherCAT-klemmesystem og kombineres med et bredt udvalg af over 500 andre EtherCAT-klemmer. Det nye metalhus er optimeret til måletekniske anvendelser med hensyn til afskærmning og køling. Som hurtig konfektionerbar standardløsning åbner det på samme tid for øget fleksibilitet på interface-niveau, f.eks. til LEMO- eller BNC-stikforbindelser eller til de etablerede fjedersamlemuffer. Målenøjagtigheden på 100 ppm ved 23 °C, en meget præcis synkronisering på < 1 μs samt en høj aftastningsfrekvens på op til 50.000 samples/s sikrer en høj datakvalitet.

Inden for maskin- og anlægsbyggeri er højpræcis måleteknik med til at reducere brugen af råstoffer og produktionsenergi samtidigt med at den danner grundlaget for Condition Monitoring og Predictive Maintenance. Med de nye EtherCAT-måleteknikmoduler kan highend-måleteknik og klassisk automatiseringsteknik kombineres i ét system: Et I/O-system for tilslutning af alle gængse sensorer forenes med TwinCAT, den centrale softwareplatform til engineering og styring. De robuste metalhuse indeholder en fleksibel front til alle måletekniske standard interfaces og giver mulighed for nem indbygning i alle gængse måletekniske omgivelser. Den nye generation af måleteknisk hardware er med til at sikre en meget høj kvalitet af måledata, bl.a. på grund af fuld udnyttelse af EtherCAT-egenskaberne:

–                    hurtig: aftastningsfrekvenser på op til 50.000 samples/s afhængigt af interface

–                    tidspræcision: nøjagtig synkronisering < 1 μs

–                    målepræcision: målenøjagtighed på 100 ppm ved 23 °C

–                    proaktiv: indbygget tilslutnings- og funktionsdiagnose i de enkelte moduler

 Den nye serie af highend-måleteknik er et supplement til det eksisterende klemmeprogram til måleteknik og omfatter forløbigt 11 moduler med forskellige interfaces og indgangskredsløb, bl.a. til spændingsmåling 5 mV…30 V, strømmåling ±20 mA, IEPE, termoelement, RTD (PT100/1000), DMS/vejecelle med fuld, halv eller kvart bro med internt tillæg eller potentiometer. Indgangskanalernes måleområder kan parametreres fleksibelt, både elektrisk og hvad angår hele softwaren. Af andre egenskaber kan nævnes de indbyggede Distributed-Clocks samt “ExtendedRange“, der stiller det fulde tekniske måleområde, der kan udgøre op til 107 % af det angivne nominelle måleområde, til rådighed for brugeren. Endelig kan man også få EtherCAT-måleteknikmoduler med fabrikskalibreringscertifikat.

 

Billedunderskrift:

Med EtherCAT-måleteknikmodulerne præsenterer Beckhoff en ny generation af højpræcise måleteknik-I/O´er. De analoge indgangsmoduler i metalhuset integrerer highend-måleteknikken direkte i standard-I/O-systemet.

 

 

Spørgsmål vedr. presseinformationen bedes sendt til:

Beckhoff Automation ApS

Birkemose allé 25, 6000 Kolding, Danmark

Telefon: +45 43 20 15 70, Fax: +45 43 20 15 99

E-Mail: info@beckhoff.dk, www.beckhoff.dk

 

Beckhoff Automation ApS
Birkemose Allé 1
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28283571
P nummer: 1010958675

Kontaktperson

LL
Linette Lyngbaek
l.lyngbaek@beckhoff.com

Send til en kollega

0.031