23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Certificeringsbølge skyller ind over rådgiverbranchen

Stadig flere industrikunder kræver, at deres leverandører benytter et kvalitetsstyringssystem. Udviklingen, der medfører en bølge af nye ISO-certificeringer, hilses velkommen af ingeniørernes brancheorganisation.

Rådgivende ingeniørvirksomheder har i mange år gjort en dyd ud af kvalitetssikring via KS-systemer, og som noget nyt bliver branchens større aktører nu også i stigende grad ISO-certificerede. Ifølge FRI, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, giver udviklingen god mening, og et udskilningsløb er i gang, der i sidste ende vil højne kvaliteten og væksten.

– I mange år har kunderne ikke efterspurgt certificering i særlig grad, men det er de for alvor begyndt på nu. Det giver rigtig god mening, fordi certificeringer er et nødvendigt supplement til kvalitetsstyring. Eksempelvis kan en dansk virksomhed nemmere samarbejde med en udenlandsk virksomhed, når den kan vise, at den opfylder internationale ISO-standarder, siger FRI’s direktør, Henrik Garver.

Han forventer, at den øgede certificeringsgrad i sidste ende vil være en fordel for rådgiverbranchen og dansk økonomi på grund af øget vækst.

– En højere grad af professionalisering vil give et bedre rådgiverprodukt, og det vil uden tvivl komme alle til gode. De forskellige projekter vil blive løst på en mere hensigtsmæssig og effektiv måde, og det vil være en god forretning for rådgiver, kunde og i sidste ende også for dansk økonomi, mener direktøren for FRI, der organiserer op mod 90 procent af rådgiverbranchen.

Henrik Garver bakkes op af Peter Worck Nielsen fra Bureau Veritas Certification, der er en af de store certifikatudstedere: – Kunderne ønsker kvalitet, og det kræver certifikater. Især inden for gas- og olieindustrien er det efterhånden en nødvendighed, hvis man vil være rådgiver, forklarer han.

Nødvendigt med certifikat
En af de danske ingeniørvirksomheder, der har taget skridtet fuldt ud med ISO-certificering, er Process Engineering, som er blandt markedslederne inden for ingeniørrådgivning til procesindustrien.

– Vi har arbejdet på vores ISO 9001-certificering i meget lang tid, og alle de tilknyttede arbejdsgange er nu fuldt implementeret i organisationen. Det giver os store forhåbninger til fremtiden. I vores branche er det meget vigtigt, at samarbejdspartnere kan vise et certifikat, da det giver større sikkerhed for en investering, der for mange af vores kunder kan beløbe sig til millioner. . Eksempelvis oplever vi i stort omfang kunder i olie- og gasindustrien stille krav om certificering. Hvis vi vil fastholde og udvide forretningen, er ISO 9001 simpelthen et must, forklarer Poul B. Jakobsen, der er administrerende direktør for Process Engineering.

– Som en direkte konsekvens af ISO 9001 er vi også blevet arbejdsmiljøcertificeret af arbejdstilsynet, ligesom vi har fået Achilles Certifikat, der i særlig grad er nødvendig i vores olie- og gasforretning, fortsætter han.

Process Engineering fik i juni 2015 overrakt sit ISO 9001-certifikat af Customer Relations Manager, Peter Worck Nielsen, Bureau Veritas Certification, som bevis på, at de nu lever op til ISO 9001-standarden.

Virksomheden har i de seneste år skabt over 25 nye arbejdspladser og arbejder med engineering-opgaver og rådgivning for en række af de største aktører i blandt andet fødevare- og offshorebranchen.

Bureau Veritas
Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia
Vesterbrogade 149, 1620 København V
Bavnehøjvej 5, 1. sal, 6700 Esbjerg
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25601289
P nummer: 1008350686

Send til en kollega

0.033