23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyt udsugningsanlæg med krydsveksler fra Multiair med store besparelser

Et nyt udsugningsanlæg med krydsveksler gav bordpladeproducent store besparelser

Store tilskud til energiforbedringerne

Et nyt udsugningsanlæg med krydsveksler gav bordpladeproducent store besparelser

Da Horn Bordplader i Aulum skulle udvide deres produktionsfaciliteter kontaktede de MultiAir for at finde den optimale løsning på udsugning og ventilation. MultiAir udførte beregninger i samarbejde med en energikonsulent fra Dansk Energirådgivning.
Horn skulle bruge et anlæg med en samlet luftmængde på 42.000 m³/h til deres nye maskinpark, herunder CNC maskiner, pladesav, kantlimer samt diverse småmaskiner. Til dette skulle lægges yderligere 20.000 m³/h til limmaskinerne.
Løsningen blev et udsugningsanlæg med varmegenvinding i form af krydsveksler samt redleranlæg, der kan transporterer materialer til eksempelvis siloanlæg.

Større effektivitet med mindre energi
Energiforbruget var i højsædet i projekteringen af anlægget og ved at montere automatiske spjæld ved de enkelte afsug sammen med frekvensstyrede ventilatorer, kunne man spare meget energi over anlægget.
- Energiudgifterne blev næsten halveret i forhold til et anlæg, hvor der ikke er taget højde for energibesparelser, forklarer Finn Sandgaard fra MultiAir, og tilføjer, at løsningen fremtidssikrer Horn Bordplader med hensyn til energiforbruget.
- De vil i de kommende år få store besparelser på energikontoen, siger Finn Sandgaard, der nævner, at mange andre virksomheder vil kunne hentes store besparelser via disse energibesparende foranstaltninger.
Samtidig kan der hentes store energitilskud hjem, afhængig af størrelse på projektet. Ofte flere hundrede tusinde kroner, og tilbagebetalingstiden på et anlæg er typisk mellem to og fire år. Finn Sandgaard påpeger, at MultiAir sørger for kontakten til energikonsulenten for ansøgning om energitilskud. Det er så den enkelte virksomhed der i samarbejde med konsulenten klarer ansøgningen om tilskuddet.

Multiair ApS
Industrivænget 3, Lind
7400 Herning

9713 2500 | www.multiair.dk | info@multiair.dk

Klimablock Herning ApS
Teglvænget 23
7400 Herning
Herning Kommune
Danmark
CVR nummer: DK41014415
P nummer: 1012172423

Send til en kollega

0.063