23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Migatronic har spillet Tetris med komponenterne i ny svejsemaskine

Nogle gange er det nødvendigt at tænke ekstra kreativt for at nå i mål. Derfor har Migatronic spillet Tetris med komponenterne i en ny MIG- og MMA svejsemaskine, Omega Yard 300.

I udviklingen af maskinen er der taget højde for hårdhændet brug i et barsk miljø og behov for høj ydelse til rørtråde.

Nogle gange er det nødvendigt at tænke ekstra kreativt for at nå i mål. Derfor har Migatronic spillet Tetris med komponenterne i en ny MIG- og MMA svejsemaskine, Omega Yard 300. I udviklingen af maskinen er der taget højde for hårdhændet brug i et barsk miljø og behov for høj ydelse til rørtråde. Et fokus var at finde de mest optimale placeringer til de dele, der konstant skal understøtte lysbuen, men som ikke må blive udsat for unødige stød, og som samtidig skal holdes så rene som muligt.

”En svejsemaskine er for de fleste blot et avanceret stykke værktøj, og maskinen får ofte en hårdhændet behandling på trods af, at den indeholder elektronisk styring. Derfor skal det ydre beskytte det indre”, siger Torben Henriksen, produktchef hos Migatronic. Det er aluminium og stærke kompositmaterialer der giver den udvendige styrke. ”Vi ved at både maskiner der bliver brugt i serviceregi og udendørs på byggepladser, bliver udsat for lidt af hvert. Svejserne skal kunne stole på, at deres værktøj virker, næsten uanset hvad de udsætter det for”, siger Torben Henriksen.

Det kræver sit udstyr at producere skibe på værfterne og sammenføje store stålkonstruktioner på byggepladserne. Her udfordrer arbejdsforholdene udstyret, ligesom både to- og treholdsskift, hårdhændet passage gennem mandehuller, kranløft, slibestøv og svingende netforsyning er hverdag.
Når det gælder udstyr til disse industrier, er det særdeles vigtigt tidligt i udviklingsfasen at inddrage erfaring fra brugerne, og sammen med industridesignere konstatere de barske forhold, som stiller ekstreme krav til robusthed.

Elektroniske dele er flyttet i skjul
En svejsemaskine kan aldrig være fuldstændig tæt og dermed holde støv, snavs og fugt helt ude, da maskinens indbyggede blæsefunktion altid skal sikre optimal køling på powermodulet. I stedet bliver udsat elektronik lakeret og silikonebehandlet. Komponenterne blive vendt og drejet, så de er placeret optimalt i maskinen. Hvis støv og fugt bliver suget ind via køleluften, kommer det ikke i kontakt med de ædlere dele, der kan risikere at tage skade af krybestrøm fx forårsaget af elektrisk ledende slibestøv og vandsprøjt.
Nogle krav fra specielt værfterne er simple; høj ydelse, robusthed og enkelthed. Det simpelt, men i praksis er en MIG svejsemaskine omspundet af variabler og kompleksitet der kan få selv en humlebi til at ligne et jagerfly!

Højt output på mange tusinde watt, der genererer store magnetfelter. Fine styrekredsløb, der minder om indmaden i en computer. En mekanisk trådfremføring og ikke mindst en svejseslange, der ofte kommer under pres. Midt i det hele er en sytråd af en svejstråd, der bliver skubbet ud for enden af strømdysen. Her sidder svejseren med brænderen og et tråd stick-out, der ofte er uforudsigeligt og måles på hundrededele af en millimeter. Mere umage størrelser er svære at finde i den metalforarbejdende industri.

Svejsning i en frisk brise
Udendørs svejsning i en frisk brise med gasbeskyttede tråde, måske via en generator, er normalt uden for MIG-processens brugsområde, og anbefales næppe af de der vil have kvalitet i slutproduktet. Derfor har maskinen udtag til elektrodesvejsning og mulighed for svejsning med innershieldtråd. På nogle markeder, specielt uden for Danmark, anvender svejsere ofte innershieldtråd som erstatning for konventionelle beklædte elektroder.

Det er med tungen lige i munden når arbejdsforholdene stiller store krav til udstyret, men når det gælder svejsning, er ingen udviklere for fine til at flytte rundt på svejsemaskinens komponenter en gang mere.

Migatronic A/S
Aggersundvej 33
9690 Fjerritslev
Jammerbugt Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34485216
P nummer: 1001721060

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047