23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Anmasi udvikler kemi til erstatning af isopropanol efter 3D-printning

Virksomheden har i forbindelse med et projekt ved en af Danmarks største virksomheder, udviklet et produkt til erstatning af isopropanol til at rense SLA-emner efter 3D-printning.

Resultatet kommer efter flere måneders samarbejde med kunden, der ønskede at erstatte den eksplosionsfarlige væske.

I forbindelse med 3D-printning af emner er der næsten altid en efterfølgende vaskeproces, ligesom der er med CNC-bearbejde emner. Derfor er Anmasi i større grad begyndt at specialisere sig i rengøring af emner efter printning, som i dag hovedsageligt gøres med ultralydsrensning afhængig af printertypen. Derved forsøger vi hos Anmasi og differentiere os, og udvide vores know-how indenfor forskellige brancher, for derved at kunne tilbyde de forskelligartede kunder den bedste rådgivning.

Årsagen til dette er manglen på gode løsninger inden for nichen 3D-printning, hvor der i høj grad er behov for mere effektive, miljøvenlige og komplette løsninger der tilgodeser kundernes behov.

Derfor har Anmasi i samarbejde med en af Danmarks største virksomheder udviklet en løsning til at erstatte isopropanol i processen, som i dag er den mest anvendte og kendte metode til at rengøre emner efter SLA-printning, som anvendes i mange større virksomheder.

Virksomheden kontaktede Anmasi i foråret 2014 med problemstillingen, fordi de havde problemer med vaskeprocessen, eftersom de benyttede sig af isopropanol, som både er eksplosionsfarligt og sundhedsskadeligt, hvilket resulterede i maksimum mængder som betød at vaskekapaciteten var meget lille og det eneste alternativ var at investere i eksplosionssikre atex-godkendte faciliteter, som virksomheden ikke var interesseret i.

Således startede udviklingsprojektet som forløb over flere måneder, og resulterede i et vandbaseret miljøvenligt kemikalie, som modsat isopropanol ikke er eksplosionsfarligt. Derefter investerede virksomheden i en større ultralydsrensere fra Anmasi, som leverede den komplette løsning.

Vi forventer ved Anmasi at markedet for 3D-printning vil vokse globalt i fremtiden og stadig udgøre en større del af vores hverdag i takt med at teknologien også bliver mere tilgængelig på markedet. Derfor vil vi i fremtiden have massivt fokus på dette marked, som skal udgøre et nyt forretningsområde i virksomheden.

Anmasi har allerede siden løsningen blev udviklet, leveret flere ultralydsrensere og kemikalier i både Danmark, Tyskland og Frankrig. Dertil har vi allerede nu flere i ordre, såvel store som små maskiner til levering inden sommerferien.

Anmasi A/S
Thorsvej 240
7200 Grindsted
Billund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34720231
P nummer: 1017992240

Kontaktperson

Anders Hedeby Sørensen
Sales Executive
+45 76500232 ah@anmasi.dk

Send til en kollega

0.047