23948sdkhjf

Specialtilrettelagt hydraulikkursus til Hejre-platformens mandskab

| Medlemsnyhed | Indrykket af Rybners Kursuscenter

Der er udviklet hydrauliksystem specielt til kranerne på den nye Hejre-platform, som er ved at blive bygget i den danske Nordsø. Mandskabet bliver uddannet til det på Rybners Kursuscenter.

I små grupper sidder tre mænd og følger sirlige streger, linjer og systemer på diagrammer i A2-størrelse, som er ligger slået ud ved siden af computerne ved bordene i Rybners Kursuscenters styring- og reguleringscenter. De diskuterer problemløsninger på hydrauliksystemet, som tegningerne illustrerer.

Der er langt fra styrings- og reguleringscentret til et af de yderligste hjørner af Danmarks territorium i Nordsøen. Og så alligevel ikke. For mændene ved bordene sidder og laver problemløsninger på det hydrauliksystem, som er blevet specielt udviklet til kranerne på den nye Hejreplatform, der er under opbygning på Nordsøen. Rybners Kursuscenter har specialtilrettelagt et kursus i det nye system til de teknikere fra DONG Energy, som kommer til at bemande platformen. Tre af dem, som sidder og diskuterer den stillede opgave, er Lars Tronborg, Michael Jensen og Per Clausen.

- Kurset er specifikt lavet til det hydrauliksystem på Hejre-platformen, så det er en del af forberedelsen på at komme ud og bemande den. Vi studerer både virkemåder og vedligehold.

Det er nemmere at vedligeholde systemerne, når man har en forståelse af, hvordan det virker, forklarer Lars Tronborg.

Per Clausen tilføjer:
- Vi får en dybdegående viden. Det virker kompliceret, men vi er også helt inde i hjertet af systemet og rode. Jo bedre vi har styr på det, jo nemmere vil det blive at vedligeholde det, siger han.

Det største projekt i mange år
Hejre-udbygningen af det Danmarks olieudvinding i Nordsøen bliver det største olie- og gasprojekt i den danske del af Nordsøen i mange år og vil betydeligt forbedre Danmarks status som selvforsynende inden for olie- og gasudvinding. Mandskabet er løbende på en række kurser, som forbereder dem til at bemande platformen. Tidligere har de været på kursus boltspænding samt styring og regulering.

- Der er meget at sætte sig ind i, men vi tager en bid af gangen, og så går det jo, sammenfatter Michael Jensen.

FAKTA
Der bliver plads til 70 mand på Hejre-platformen, men den skal normalt bemandes af 25 mand af gangen.
Under normal produktion vil Hejre-platformen kunne producere 35.000 tønder olie og 75 scf/dag (standardkubikmeter gas om dagen).
Det forventes, at den nye produktion vil generere omkring 500 stillinger.Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Rybners Kursuscenter

Spangsbjerg Møllevej 72
6700 Esbjerg
Danmark
Rybners Kursuscenter

Send til en kollega

0.079