23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny varmetransmissionspumpe i in-line design.

Den tyske pumpeproducent KSB, som i Danmark repræsenteres af Grønbech & Sønner A/S, har føjet endnu en serie af varmetransmissionspumper til deres i forvejen omfattende sortiment; nemlig den nye Etaline SYT serie.

Centrifugalpumperne, som er et-trins med spiralhus, er designet med suge- og udløbsflange på samme akse, også kaldet in-line design.
Motor og pumpe er flanget direkte sammen, hvilket gør designet så kompakt som muligt. Rørdimensioneringen kan gøres meget enkelt med disse pumper, som også fylder mindre end traditionelle horisontale pumper på bundrammer. De er derfor meget velegnede til kompakte varmesystemer, da de ikke kræver meget plads.

Pumperne kan leveres med en ydelse op til 316 m³/h og en løftehøjde på op til 69 meter. Etaline SYT pumper kan håndtere varmt vand op til 200°C, og mineralske og syntetiske olier på op til 350°C, vel og mærke uden ekstern køling af nogen art. På grund af det robuste design, passer pumperne særligt godt til de hårde betingelser i varmetransmissionssystemer.

For at optimere de nye pumpesæts hydrauliske system, har KSBs udviklingsingeniører benyttet CFD (computational Fluid Dynamics) til flow simulering – især af den hydrauliske passage gennem indsugningsmanifold, spiralhus og hjul. Pumper konstrueret med dette hydrauliske system, er yderst energieffektive.

Pumperne fås i ti størrelser, og kan således benyttes ved næsten ethvert driftspunkt. Derved opnås en optimal drift, tættest muligt på pumpens optimale driftspunkt. Dette sikrer optimal og rolig drift, og lavest mulige effektoptagelse. Herved reduceres drifts- og vedligeholdelsesomkostningerne væsentligt.

Før levering vil hver pumpe få afpasset løbehjulsdiameteren til det nøjagtige driftspunktet i det system, de skal installeres i. Herved undgås et unødigt effekttab frembragt ved en eventuel drøvling af pumpen. Som standard er alle pumpesæt udstyret med IE2, IE3 eller IE4 motorer; og som option kan motoren leveres med integreret frekvensomformer.

Grønbech & Sønner A/S
Scandiagade 25
2450 København SV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12069502
P nummer: 1002916108

Send til en kollega

0.031