23948sdkhjf
Del siden
Annonce

nkt cables overtager Ericssons energikabelaktiviteter

Overtagelse af Ericssons energikabelaktiviteter skal styrke nkt cables' position på markedet for mellem- og lavspændingskabler i Norden.

nkt cables har i Maj indgået en betinget købsaftale med Ericsson om overtagelse af Ericssons energikabelaktiviteter ("Energy Business"). Overtagelsen er betinget af relevante konkurrencemyndigheders godkendelse og forventes at kunne gennemføres i begyndelsen af tredje kvartal 2013. Købsprisen udgør 250 mSEK, svarende til ca. 220 mDKK på gældfri basis.

Ericssons Energy Business havde i 2012 en omsætning i markedspriser på ca. 1,3 mia. DKK, og selskabet er en veletableret leverandør af mellemspændingsprodukter til de nordiske energiselskaber. Derudover er Ericssons Energy Business en vigtig leverandør af lavspændingsprodukter til grossister og installatører i Sverige, ligesom en væsentlig del af omsætningen kommer fra en række innovative energikabler til specialformål.

Akkvisitionen er et centralt element i nkt cables’ vækststrategi for forretningsenheden Products, som fokuserer på at styrke nkt cables’ markedsposition indenfor mellem- og lavspændingskabler på udvalgte markeder. Købet af Ericssons energikabelaktiviteter vil tilføre en række unikke produkter til sortimentet, styrke udviklingskompetencerne for nye og innovative energiløsninger samt forbedre muligheden for at servicere de nordiske kunder.

nkt cables vil overtage ca. 320 ansatte samt en fabrik i Falun, Sverige, der omfatter produktionsanlæg, udviklingsafdeling samt salg og administration. Fabrikkens placering og produktportefølje er komplementær til nkt cables' fabrik i Asnæs, Danmark, hvorved der skabes et omkostningseffektivt produktions- og logistik set-up til servicering af det nordiske marked.

NKT (Denmark) A/S
Toftegårdsvej 25
4550 Asnæs
Odsherred Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25711548
P nummer: 1002949628

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047